Címlap Gazdaság Fontos inform...

Fontos információ vadászoknak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyitotta a vadászok előtt az online vadászjegy érvényesítésének lehetőségét a 2021/2022. vadászati évre az Országos Magyar Vadászkamara.

A vadászkamara honlapján hétfőn megjelent tájékoztatás szerint ezt a lehetőséget azon vadászoknak biztosítják, akik korábban személyes ügyintézés során már váltottak vadászjegyet.

Az új vadászoknak első alkalommal továbbra is be kell fáradniuk az adott területi szervezet irodájába, azonosítás és a szükséges nyilatkozatok kitöltése és aláírása miatt. Baranya megyében ezt Pécsett lehet megtenni, a helyi szervezet irodája a Megyeri téren található.

Az online vadászjegy érvényesítés használata nem kötelező, lehetőségként egészíti ki a területi szervezetek korábbi vadászjegykiadási rendjét, gyakorlatát. Reményeik szerint az online érvényesítés elősegíti a vadászok ügyintézését, a járványügyi helyzet kapcsán jelentősen csökkenti a sorban állást a területi szervezeteik irodáiban.

Az online ügyfélszolgálati rendszer nemcsak számítógépről, hanem mobil eszközökről is elérhető a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu/ oldalon, az űrlapok felhasználóbarát kitöltését információs ablakok segítik. A vadászjegyváltás folyamata 5-10 percet vesz igénybe, amelyhez a hatályos vadászjegyre és egy bankkártyára van szükség.

A vadászjegy érvényesítés határideje február 28-a.

Kiemelt képünk forrása: www.omvk.hu.