Címlap Baranya Fürdők Barany...

Fürdők Baranyában: Harkány, Magyarhertelend és Siklós nyitva, Szigetvár egyelőre szeptember végéig tudja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy még a bizonytalanság a fürdők tekintetében, de sokan már tudják, hogyan élik túl a következő 3 hónapot. 

Bár a szomszéd megyében, Csokonyavisontán augusztus 31-én bezárt a fürdő, Baranya megyében egyelőre ilyenről szó sincs. Magyarhertelend, Harkány és Siklós átszabta ugyan a működését, de december 31-ig nyitva tart. Szigetváron pedig szeptember végéig biztosan üzemel a fürdő, utána viszont még sok a kérdőjel. Mindenesetre sorba vettük, ki, min változtat picit, hogy átvészelje a telet.

Magyarhertelendi Termálfürdő és Szaunapark: szaunavilág racionalizálása

Az ország legnagyobb szaunaparkjával rendelkező fürdőben az áramszámla a legnagyobb költség. Nem véletlen. A szaunákat és a 350 főt befogadó fürdő látványelemeit, a szivattyúkat villannyal hajtják.

– Nem hagyunk „üres járaton” szaunát. Ez azt jelenti, hogy egy-egy szaunamenet között nem 1,5 óra, hanem 45 perc lesz. Így kevesebb ideig kell melegen tartani a legnagyobb, Endorfin szaunát – mondta a fürdő vezetője, Berhnardt Béla. Hozzátette: semmiképp nem szeretnének bezárni. Éves szinten 140 ezer vendég érkezik Magyarhertelendre csak azért, hogy megmártózzon. A fűtéssel szerencséjük van, hiszen olyan meleg a víz, ami a kútról jön, hogy a gázfelhasználás elenyésző. Nyitvatartás ITT EZEN A LINKEN.


Harkányi Gyógy- és Strandfürdő: minden változatlan, egyedül a Harka Vízivilág zár előbb hétköznap

Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye is megvizsgálta már a lehetséges opciókat. Úgy döntöttek, hogy a fürdő minden szolgáltatása üzemelni fog télen.

A nyitvatartási idő változik csak, ami egyedül a Harka Vízivilágot érinti. Hétfőtől csütörtökig 10 órától 18 óráig leszünk nyitva. Pénteken és szombaton viszont továbbra is 20 óráig várjuk a pancsolni vágyó kicsiket és nagyokat – mondta Muity György, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő stratégiai igazgatója. A szaunavilág is üzemel, fürdőruhás szaunaként. Nyitvatartás ITT EZEN A LINKEN érhető el. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. a tervezett karbantartások, ünnepek és rendezvények időpontjait is közzétette már. Ez pedig itt érhető el.


Siklósi Termálfürdő: rövidített nyitvatartás

Szeptember 1-től a beltéri medencék és az élményelemek is várják a pihenni vágyókat a Siklósi Termálfürdőben. A megszokott módon üzemelnek a szaunák, csúszdák, valamint elérhető a masszázs szolgáltatás és a szolárium is. Annyi változás történt, hogy pár órával megkurtították a nyitvatartási időt. Azzal, hogy később kapcsolják be a fürdő élményelemeit, energiát spórolnak meg a fürdőben.

– Rövidített nyitvatarással próbálunk csökkentetni a költségeken – mondták a Pécs Aktuák érdeklődésére. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől csütörtökig 11 órától 19 óráig, míg péntektől vasárnapig 10 órától 20 óráig várják a fürdőzőket. Nyitvatartás ITT EZEN A LINKEN.


Szigetvári Gyógyfürdő: szeptember végéig nyitva vannak

A héten vizsgálták meg a fürdőben azt, hogy mik a legnagyobb energiafogyasztók és mi az, amivel spórolni lehet.

Szeptember végéig biztosan nyitva leszünk, hogy utána mi lesz, arról jövő héten születhet döntés – mondta Vass Péter, Szigetvár polgármestere a Pécs Aktuál érdeklődésére. A fürdő vezetése bízik abban, hogy szeptember után a gyógymedencéket üzemben tudják majd hagyni, de mivel az önkormányzat a fenntartója a fürdőnek, ezért a város vezetésének határozata is kell. A Szigetvári Gyógyfürdő nyitvatartása ITT ÉRHETŐ EL.