Címlap Baranya Gyönyörű: Vil...

Gyönyörű: Villányban a mandulafa, Pécsett a magnólia virágzása varázsolja el a tavaszimádókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mandulafákat tavaly ültették, hogy a városba érkezőket lenyűgözze. Pécsett pedig a magnólia hozza a tavaszi hangulatot. 

Érdemes nagyobb sétát tenni Pécsett a Tettye és a vasútállomás környékén. Nyílnak a magnóliák, ami kedvelt fotótéma is. A közelgő hidegfront és eső viszont leverheti a fákról a szirmokat a hétvégén. Addig is nézzük, mi vár még ránk:

Fotó: Györkő Zsombor
Fotó: Györkő Zsombor

Villányban pedig egy teljesen új látvány fogadja a bor városába érkezőket

A tavaly ültetett mandulafa sor nemcsak szép, de remek marketing fogás is. A tervek szerint pár év múlva programot fűznek majd ehhez a csodás látványhoz, ami tavasz közeledtével kápráztatja el a turistákat és helyieket egyaránt. Ügyes és okos ültetés, gratulálunk!

A mandulafák akár tíz méter magasra is megnőhetnek, virágainak színe pedig függ attól, mikor bontja ki szirmait. A korábban nyíló virágok inkább fehéresek, a később kifejlődők pedig rózsaszínűek lesznek.  Fotó: Lelkes Dominik

A mandulafa február végén, március elején már virágzik. Nem véletlen. Ha megfelelően kivirágzik és nyáron elegendő folyadékot tud felvenni, akkor termése beérik.

A mandula alakú díszítések például Isten állandó jelenlétét szimbolizálják, egyúttal Isten hatalmát és hűségét is hangsúlyozzák. Mivel a legkorábban virágzó gyümölcsfa, az éberség, az ébrenlét szimbóluma is. Fotó: Lelkes Dominik

Forrás: turistamagazin.hu