Címlap Hírek Háborúra kész...

Háborúra készülnek a Facebookkal a jobboldali influenszerek, nem fogják feladni: szeretnek korán kelni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A saját fegyverével győznék le a Facebookot a jobboldali véleményvezérek, és annyiszor indítják újra a hivatalos oldalukat, ahányszor korlátozzák azokat – árulták el a Magyar Nemzetnek.

Új, hivatalos Facebook-oldalt indított Rákay Philip, mert „augusztus 17. óta durván korlátozza a Facebook, a piros zónába száműzték”. Mint hangsúlyozta, őket azonban nem lehet csak úgy betiltani, ezért egy új, hivatalos oldalon tért vissza.

Rákay azt magyarázta a lapnak, hogy a Megafon csapatával egy éve kezdtek közösségimédia-felületük építésébe, mert elegük volt abból, hogy a jobboldali, patrióta hangokat elnémítják az interneten. Szavai szerint megunták azt is, hogy a globalista, baloldali mantra szakad rá mindenkire minden egyes felületről, a Facebooktól kezdve a Netflixig. Ez ellen végül fellázadtak, „felmentek a pályára, és úgy harcoltak, mint még soha”.

Kovács István, a Megafon Központ alapítója szerint 2019 év végén egyszerűen még nem léteztek a Facebookon jobboldali véleményvezérek, de mostanra „nagyon jelentős szerepet töltenek be, ezért is kerültek célkeresztbe”.  Kijelentette, „ha százszor padlóra küldik őket, akkor százegyedszerre is felállnak onnan”.

Semmi jóra nem számítanak

Kovács szerint „nyilvánvalóan semmi jóra nem számítanak a Facebooktól”.

– Ez egy mindent átszövő rendszer, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a történelem szemétdombjára dobja azt, amiben mi, nemzeti, jobboldali, konzervatív gondolkodású emberek hiszünk. A Facebook sem számíthat azonban arra, hogy a mi harci kedvünk alábbhagy – szögezte le a Megafon Központ alapítója.

Megszállták a baloldal játszóterét – vélik

Rákay Philip szerint „a túloldal frusztrált”, mert „arra, amit a Megafon felépített a jobboldali véleményvezérekkel a háttérben, nem voltak felkészülve” – közölte magabiztosan.

– Éveken keresztül azt gondolták, hogy a Facebook és az on­line nyilvánosság – ahonnan ma a magyar társadalom és a fél világ az információt, a politikai, közéleti híreket meríti – az örökös hitbizományuk. Létrehoztak egy balliberális játszóteret a saját ízlésük szerinti szabályrendszerrel, kitalálták a „független tényellenőrök” szánalmas szerepét, és azt gondolták, hogy mi ezt tétlenül végignézzük majd. Ehhez képest egy évvel ezelőtt, a Megafonnal a hátunk mögött,

bementünk ebbe a balliberális homokozóba, és nem az történt, hogy csendben meghúztuk magunkat az egyik szegletben, hanem elvettük a vödreiket és a lapátjaikat is, ami nagyon idegesíti őket

– magyarázta Rákay. Úgy érzi, „életveszélyes volna fél évvel a valaha volt legfontosabb országgyűlési választás előtt más utat választani, mert a legfőbb közéleti csatatér továbbra is a Facebook, ha szeretjük, ha nem. Éppen ezért, ha ügyes, kreatív, trükkös eszközökkel kell operálniuk, akkor úgy fogják „meghekkelni” őket. Mindig új oldalakat indítanak, és így fogják az igazukat eljuttatni az emberekhez.

„Akkor is így teszünk, ha ez hússzor annyi energiánkba kerül. Velük ellentétben

mi szeretünk korán kelni, szeretünk dolgozni, és a hazánk a szenvedélyünk.

Megyünk előre, a zseniális követőink pedig jönnek utánunk. Ráadásul ez az egész kihat a bizonytalanokra is, ha ugyanis ők azt látják, hogy van egy erős közösség, amelyiket az igaza miatt folyamatosan elhallgattatnak, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Egyfajta online forradalom ez, patrióta módra – fűzte hozzá Rákay Philip.

Pécsi is van a csapatban

Pécsi influenszer is van a Megafon csapatában: Trombitás Kristóf. Szerinte „azoknak van veszélyben a szólásszabadságuk, akik meg merik vallani a konzervatív értékeket”.  

Trombitás Kristóf azt mondta, azért csatlakozott a Megafonhoz, hogy többé „senki se nyomhassa el a nemzeti gondolatot”.

És ha ezen hisztériázik a baloldal? Annál élvezetesebb a munka!

– tette hozzá a publicista.