Címlap Hírek Hősies: élete...

Hősies: életet mentettek a pécsi benzinkutasok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokatlan helyzetben álltak helyt az egyik pécsi Mol-kút dolgozói: egy idős férfi rosszul lett, s amíg kiérkeztek a mentők, percekig végezték az újraélesztését.

Ijesztő pillanatokat éltek át január 25-én, délben a pécsi Maléter Pál úti Mol-kút dolgozói és vendégei. Egy idős férfi ugyanis éppen kifizette a tankolását, amikor rosszul lett és összeesett.

Szerencsére a kút dolgozóinak volt lélekjelenlétük, mindent szakszerűen végeztek. Gyorsan hívták a mentőket, a vendégeket kiküldték, biztosították a helyszínt, s Pfaff Csaba egy hölgyvásárló segítségével azonnal megkezdte a beteg újraélesztését szívmasszázs alkalmazásával. Az idős férfi élettelenül feküdt, nem volt légzése. A mentők 7-8 perc alatt kiértek a helyszínre, átvették az ellátását, s mintegy 40 percig dolgoztak vele: munkájukat siker koronázta, ugyanis megmentették az úr életét, amikor a mentőbe került, már saját maga lélegzett.

A pécsi benzinkutasok hősiesen helytálltak, nem blokkoltak le ebben az ijesztő szituációban. Persze utána, amikor a mentők elmentek, kijött rajtuk az átélt izgalom, remegtek és leverte őket a víz. Az újraélesztés technikáját egyébként információink szerint egyikük sem tanulta, nem volt előképzettségük, a mentők szerint mégis nagyon jól végezték el a feladatot.

A Mol képviseletében dr. Orosz András kiskereskedelmi igazgató és Farkas András kiskereskedelmi értékesítésvezető egy elismerő oklevéllel köszönte meg a kút négy dolgozójának méltó helytállását.