Címlap Hírek Idén utoljára...

Idén utoljára rajtol el a Zselici Csühögő, a túrázók kedvenc kisvonata!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az évben utolsó alkalommal október 21. és 23. között lehet a Zselici Csühögőn menetrend szerint utazni! Minden kisvasutazni vágyót nagy szeretettel várnak a hosszú hétvégén Almamelléken és Sasréten - közölte a Mecsekerdő Zrt.

Sajátos turisztikai élményt nyújt az Almamellék és Sasrét között közlekedő erdei kisvasút, a „ZSELICI CSÜHÖGŐ”.

Fotó: Mecsekerdő Zrt.

Az üzemet Biedermann báró hozta létre 1901-ben. A pálya 6 km hosszan halad a széles, szép panorámájú völgyön át. A kiinduló állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítás tekinthető meg. Innen indulva a vonat a nádasokkal szegélyezett halastavak mellett halad el, majd fordul a sasréti erdők irányába. Utazás közben gyönyörködni lehet a jellegzetes, lankásan dombos zselici tájban.

Sasréten az erdei iskola, az ősbükkös és végül a vadászkastély előtt elhaladva érkezik meg a végállomásra. A vonatozás mintegy 25-30 percet vesz igénybe.

A vonat visszaindulásáig üdítő sétát lehet tenni a Sasréten, ahol a Biedermann Rezső báró által építtetett patinás vadászkastély (ma vendégház), a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola és az ősbükkösben vezető tanösvény tekinthető meg.


Jegyárak
3 éves kor alatt ingyenes
Gyermek/nyugdíjas jegy: 500 Ft/fő/út (oda-vissza 1.000 Ft)
Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő/út (oda-vissza 2.000 Ft) Menetjegy Almamellék állomásépületében váltható. 
Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP-kártya

A Mecsekerdő közölte azt is, hogy az októberi hosszú hétvége után, az év hátra lévő részében az előre bejelentkezett kisvasutazni vágyóknak különjáratokat indítanak.

További információkat ITT lehet találni.