Címlap Hírek „Így ke...

„Így kell ezt?” – kiakadtak a lakók a Vince utcában hagyott rendetlenség miatt

Mikor lesz rend?
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több hónapos késéssel, több hónapja újítják Pécsett a Vince utcát. Azt az utcát, ami eredetileg sétálóutcának készült, egy városházi döntés nyomán viszont AUTÓSOKAT TERELTEK ARRA. Ahogy az várható volt, a térkő nem bírta a terhelést és muszáj volt megkezdeni a több tízmilliós felújítást. Most nem is ezen akadtak fenn a lakók, hanem azon, amit a munkások maguk után hagytak...

Három és fél hónapos csúszással befejeződött a pécsi Vince utca felének rekonstrukciója. A felújítás márciusban indult volna, de csak május végén kezdte el a kivitelező erről itt írtunk korábban.

Az utca aszfaltréteget kapott, erre beton került, majd a kétcentis hézaggal visszatett köveket egy speciális anyaggal kifugázták – azaz a terv az volt. Most az ott élők a fugát és a RENDET is hiányolják.

Olvasói fotó

Levelet kaptunk fotókkal és ezzel a szöveggel:

„Csatalok néhány képet a Vince u.-ban lévő „állapotokról”, amit szeptember 8-án láthatott ott az ember. A fotókon az elvileg KÉSZ szakasz. Ha most már így néz ki, mi lesz vele fél év múlva? Hol a fuga? Hol a rend?

A képek magukért beszélek. Szanaszét dobált, összetört raklapok, szemét mindenhol. Igénytelenség...

Vajon a „hanyatló nyugaton” is ezt látják a polgárok? Külön kuriózum a raklapon felbontott és pőrén hagyott (értsd..: papírcsomagolás) ágyazati habarcs ragasztó. A pára, eső különösen jót tehet az anyagnak. Nem számít. biztos olcsó. 

Ha lehozzátok, megköszönjük. Hátha „észbe” kapnak az illetékesek.”

Mi is csak remélni tudjuk!

Információ még: az utca másik, északi részének a felszedése és felújítása is megkezdődött, karácsonyra valószínűleg kész lesz.

Olvasói fotók: