Címlap Hírek Indul az orsz...

Indul az országos haditornaverseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye alapján vármegyei fordulókkal indul az országos haditornaverseny szeptemberben, aminek elsődleges célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, illetve a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

A próbatétel során a fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos feladatokban, ezáltal fejleszthetik magukat fizikailag és mentálisan, ráadásul közelebbről is megismerkedhetnek a katonasággal.

A közös kihívások leküzdésével a résztvevő fiatalok megtapasztalhatják, mi az igazi csapatszellem és próbára tehetik saját erejüket és rátermettségüket. A jelentkezők már a versenyre való felkészülés során elsajátíthatják az olyan ismereteket és készségeket, amelyeknek a civil életben is hasznát veszik.

A vármegyei fordulókat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezi, az alakulat katonái pedig a verseny alkalmával a honvédelem iránt érdeklődő fiatalokat tájékoztatják a különböző szolgálatvállalási, továbbtanulási és ösztöndíj-lehetőségekről. A verseny ugyanakkor nem csupán a fiatalok, de az őket felkészítő iskolák számára is évről évre egyre népszerűbb: az első helyezés megszerzése akár a vármegyei fordulókban, akár az országos döntőn komoly presztízst jelent a pedagógusok és az intézményvezetők számára is – írta az MTI.

A nevezés ingyenes, a szeptember 14-én Zala vármegyében kezdődő regionális fordulókon a magyar állampolgárságú 9-12. évfolyamos tanulók vehetnek részt. A négyfős csapatokban legalább egy lánynak kell lennie. A versenyszámok között szerepel a honvédelmi totó, kézigránátdobás, fegyveres váltófutás, távbecslés és elsősegélynyújtás.

A regionális fordulók nyertes csapatai jövő tavasszal jutnak el az országos döntőre.