Címlap Hírek Isten veled, ...

Isten veled, Marika!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életének 66. életévében elhunyt Bertanicz Vilmosné Marika, Mohács képviselő-testületének egykori tagja. Meghatóan búcsúznak tőle egykori kollégái, köztük Mohács polgármestere is Pávkovics Gábor.

Bertaniczné Marika Mohácson született, 1955. május 16-án. Itt alapított családot, az élet megajándékozta egy gyermekkel és egy unokával. 38 éven át dolgozott köztisztviselőként Mohács városáért. Szépen lépegetve a ranglétrán adminisztrátorból, kitartó munkával a Baranya Megyei Munkaügyi Központ helyi kirendeltségén a vezetői pozícióig jutott. Ezután Mohács Város Polgármesteri Hivatalában az adócsoport vezetői feladatait látta el. 2014-ben a helyi választásokon is megmérette magát, egy cikluson át látta el a képviselői feladatokat. Hosszú, türelemmel viselt betegség után távozott örökre a mai napon. Egy idézettel búcsúzunk Tőle, melyet egyik választási szórólapjára választott: „A gyengédség erősebb a szigorúságnál. A víz erősebb a sziklánál. A szeretet erősebb az erőszaknál.” (Hermann Hesse) Ezúton szeretnénk kifejezni együttérzésünket a gyászoló családnak. Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében! – írta csütörtökön a Változást Akarók Nemzedéke.

Búcsúzik tőle a polgármester is

Lassan sötétedik. A tegnapi hosszúra nyúlt budapesti tárgyalás után az autóba visszaülve veszem elő az addig lenémított telefonomat. E-mailek, nem fogadott hívások és üzenetek. Ledermedt ujjal pörgetem vissza az egyiket. Bertanicz Marika szíve örökre megpihent. Tudom, dolgozott a Városházán, én azonban igazából képviselőként ismertem meg.

Láttam, láttuk, milyen küzdőerővel bírt. Küzdött a körzetéért, a városáért, és persze a családjáért és önmagáért is. Még ha a nagypolitika szemszögéből különböző platformokon álltunk is, amikor Mohácsról volt szó, mindent félretéve igazi lokálpatriótaként viselkedett.

Ezen a ponton mindig összetalálkoztunk. Neki Mohács volt az első. Ezt bizonyítják a testületi üléseken elhangzott hozzászólásai, beadott indítványai és bizottsági munkája is.

Becsületes, konstruktív képviselőként minden, a város fejlődését szolgáló előterjesztést támogatott. Hite, kitartása, szociális érzékenysége sokak számára lehet példa. Felfoghatatlan, hogy már múlt időben kényszerülünk beszélni róla. Isten veled, Marika… – írta Pávkovics Gábor.