Címlap Hírek Jégvilág: bef...

Jégvilág: befagyott vízesések tarkítják a Mecseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár napig még megcsodálható a jéggé dermedt vízesés a Mecsekben. A több mint 5 méter magas jégoszlop egy könnyű sétával megközelíthető Pusztabányáról. De mondjuk részletesen, hogyan juthatunk a közelébe!

Csurgó a legnagyobb

Forrás: Pécsváradi Várkör

Zobákpusztáról és Pusztabányáról is könnyen elérhető a Csurgó. A csepegő víz télen különleges látványt nyújt, ezért érdemes egyszer meglesni ilyen zord időben is. A gyakorlott túrázók szerint csütörtökig még hasonló látványt nyújt a patakvölgy.

Napokig mínusz kell ehhez

Forrás: Pécsváradi Várkör

A jéggé dermedt vízesésnek több napos hideg kell ahhoz, hogy ilyen alakot öltsön. Egy évben ritkán nyújt ilyen elbűvölő látványt. ITT mutatjuk a térképet!

Éger-völgy is megér egy sétát

Forrás: Pécsváradi Várkör

A pécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye a mesebeli Éger-völgy. Ide is kimehetünk, ha jégcsapokban gyönyörködnénk. Az elmúlt napokban ez is szépen befagyott és talán még közelebb van, mint Csurgó.

Sárkány-kút Orfűn

Orfűn, a Balázs-hegy északi oldalában a Sárkány-kútnál találhatunk hasonló képződményt. Az időszakosan működő, egyedi rendszerű karsztforrás is befagyott. ITT mutatjuk a térképet!

Fotó: Horváth Róbert
Fotó: Horváth Rübert