Címlap Hírek Jobb lesz a g...

Jobb lesz a gyerekeknek egy pécsi óvodában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődött a Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvodájának energetikai korszerűsítése - közölte az önkormányzat.

Még az előző városvezetés által benyújtott pályázat sikere nyomán kerül sor a Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvodájának energetikai felújítására. A kivitelezési szerződést tavaly december 7-én írták alá, a munkaterület átadással a felújítás március közepén kezdődött meg. A kivitelezés tervezett bruttó összege 48 millió Ft.

A felújítást megelőzően az intézmény épületéből kiköltöztek a csoportok, így az építkezés nem zavarja a gyermekeket és az intézmény működését.

A beruházás kiterjed a teljes épület energetikai korszerűsítésére, azzal a céllal, hogy a felújított épület a lehető legkevesebb energia felhasználásával legyen üzemeltethető. A falak hőszigetelést kapnak és kicserélik a nyílászárókat. Új kazán és új, védőburkolattal és termosztatikus fejekkel ellátott radiátorok beépítésével korszerűsítik a fűtést és a használati melegvíz ellátást, a tetőre pedig új napelemeket telepítenek.

Az épület földszintes és részben alápincézett, magastetős kialakítású. A felújítási munkálatok során az épület külső oldalát, a padlásfödémet és az alulról hűlő pincefödémet is korszerű hőszigeteléssel látják el. Az ingatlan körüli járdát felbontják, mivel az épület lábazati részére zártcellás hőszigetelő lemezt helyeznek, a felbontott járda helyére pedig kiselemes térburkolatból építenek új közlekedő felületet.

A kivitelezés részeként a Pákolitz István útról akadálymentes utat építenek az óvodához, amely mellett egy új, akadálymentes parkolót és az épülethez vezető rámpát is kialakítanak. Emellett új akadálymentes vizesblokkot is létesítenek.

A kivitelezés a tervek szerint július végéig tart, így a nyári vakációt követően ősszel már egy megújult épületbe térhetnek majd vissza a Pákolitz utcai óvodások.