Címlap Hírek Jogosulatlan ...

Jogosulatlan állatorvosi tevékenység miatt büntetőfeljelentést tettek a szigetvári polgármesterrel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeférhetetlenségi (méltatlansági) eljárás indult meg a szigetvári önkormányzatnál azért, mert egy videó szerint Vass Péter stikában még mindig praktizál, amit esetében a törvény határozottan tilt. Emellett – hivatalból – büntetőfeljelentést is tett a Baranya Vármegyei Kormányhivatal, így nyomozás indulhat az ügyben – írja a Téma Baranya.

HA A RENDŐRSÉG A NYOMOZÁS, ILLETVE TANÚKIHALLGATÁSOK SORÁN OLYAN ADATOK BIRTOKÁBA JUT, HOGY VASS RENDSZERESEN PRAKTIZÁLT, (RÁADÁSUL EZÉRT FEKETÉN, ZSEBBE PÉNZT IS ELFOGADOTT), AKKOR VASSNAK TÁVOZNIA KELL A POLGÁRMESTERI SZÉKBŐL ÉS KOMOLY BÜNTETÉS ELÉ NÉZ.

A Téma Baranya megírta, hogy titokban még mindig állatorvosként dolgozhat a polgármester, pedig ezt a törvény esetében tiltja. Videóban buktatta le valaki Vass Pétert, és egy nő meséli el, mennyi pénzt szokott fizetni a szigetvári polgármesternek, akit gyakran hív ki állataihoz, mert Vass akár egy órán belül is rendelkezésre áll.


A videón az látszik – írja a lap, amint Vass Péter kisétál egy kertes házból, kezében egy tipikus orvosi táskával, amit berak autója csomagtartójába. A polgármestert egy nő kíséri ki az a ház elé, minden jel szerint az állatok (lovak) tulajdonosa.

A NŐ EZUTÁN ELMESÉLI A VIDEÓBAN, HOGY RENDSZERESEN HÍVJA A LOVAIHOZ VASS PÉTERT, AKINEK 20 EZER FORINTOT SZOKOTT FIZETNI ILYENKOR.

Vass ugyanis egyből jön, amikor hívják, akár egy órán belül. Mindebből úgy tűnik, a polgármester rendszeresen végez állatorvosi tevékenységet is hivatala mellett, ez azonban törvénytelen.

Vass Péternek küldött kérdéseket az ügyben a Téma Baranya, de a polgármester semmit nem reagált. A Téma Baranya a Kormányhivatalt is megkereste, ők az alábbi választ küldték szerkesztőségnek:

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal a jelzett ügyben – egy áprilisi közérdekű bejelentés alapján – összeférhetetlenségi eljárás megindítását kezdeményezte Szigetvár Város Önkormányzatának képviselő-testületénél, amely az eljárás lefolytatására jogosult. Általánosságban elmondható, hogy összeférhetetlenségi (és méltatlansági) eljárás megindítását bárki kezdeményezheti az önkormányzatnál, ha annak a törvényi feltételei fennállnak. Amennyiben a képviselő-testület nem dönt az összeférhetetlenségről (méltatlanságról) vagy döntése jogszabálysértő, a kormányhivatal törvényességi felügyeleti jogkörében a közigazgatási ügyekben eljáró bírósághoz fordulhat. Tájékoztatom továbbá, hogy a bejelentésben foglaltak, valamint a videóban rögzítettek alapján a Baranya Vármegyei Kormányhivatal jogosulatlan állatorvosi tevékenység végzése miatt jelenleg is vizsgálatot folytat, illetve büntetőfeljelentést tett.

Vass Pétert tehát most már nem csak az egyre közelebbinek tűnő csőd fenyegeti, ugyanis fizetésképtelenné válhat a város, hanem az is, hogy komoly büntetésre számíthat – esetleg adócsalásért is – zárul a cikk.