Címlap Baranya Jól jártak ve...

Jól jártak vele, hogy nem féltek a „Cápáktól”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sokat köszönhet az RTL Klubon futó „Cápák között” című üzleti showműsornak két mohácsi fiatalember, Nagy Zsombor és Varga Martin. Az elektromos rollerek piacán igyekeznek nagyon domborítani – immár két „nagyhal” segítségével.

Nem kis bátorság kell ahhoz, hogy valaki jelentkezzen a „Cápák között” műsorába, és élőben győzködje arról az üzleti életben sokat megélt kiszemelteket, hogy érdemes melléállni, mert hiperjó az, amit csinál. Legalábbis ezt gondolnánk, a mohácsi Nagy Zsombor és Varga Martin azonban teljesen másképp állt a történethez.

– Mi nem különösebben izgultunk, mert tisztában voltunk azzal, hogy jó az üzleti modell, amit a „Cápák” elé vittünk, ráadásul manapság elég felkapott is az, amivel foglalkozunk – mondta Nagy Zsombor. – Úgy voltunk vele, hogy ha nem is sikerül megnyernünk egy támogatót sem, de jól szerepelünk, jó benyomást keltünk, már nyertünk!

De nem így történt! A két fiatalember annyira meggyőzően érvelt cégük, a WeR MAMBA, valamint az elektromos rollerbiznisz mellett, hogy egy „dobásra” rögtön két „nagyhalat” fogtak: Lakatos István és Moldován András is beszállt 5-5 millió forinttal!

– Kicsit meglepődtünk azon, hogy ketten is láttak bennünk lehetőséget. Istvánról egyébként tudtuk, hogy ezen a pályán is mozog, Moldován pedig végülis kereskedő, szóval annyira azért nem áll tőle távol ez a történet.

A két üzletember segítségének pedig már megvan a pozitív hozadéka. Pörög a biznisz, egy hónap alatt olyan árbevételt értek el, mint tavaly egész évben, idén év végéig pedig szeretnék a tavalyit legalább megtízszerezni! Nem kis terv!

– Ez mintegy ötszáz-hatszáz elektromos roller eladását jelentené. Úgy gondolom, meg tudjuk csinálni, köszönhetően természetesen a két „Cápánk” segítségének. Majdnem minden nap kommunikálunk velük, gyakorlatilag bármikor, bármilyen problémával hívhatjuk őket. Rendszerint meghallgatják az ötleteinket, és elmondják, hogy ők hogyan oldanák meg az adott helyzetet. A végső döntés pedig mindig a miénk, mert ahogy mondják, ez a mi cégünk, a mi üzletünk.

S hogy mit tanácsolnának azoknak a vállalkozóknak, akik esetleg hezitálnak azon, hogy jelentkezzenek-e a műsorba?

– Szerintem nem szabad ezen gondolkodni, mert ezzel csak nyerhetnek! – tette hozzá Nagy Zsombor.