Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Siklóson már tavasszal beindul a fesztiválszezon! Április 12-13-án, a Siklósi Városnapok ideje alatt átváltozik a belváros, a főutca pedig hatalmas rendezvénytérré alakul át, ahová országosan is ismert fellépők érkeznek. 

„Majka szívesen tér vissza Siklósra”

– Bár mi elfogultak vagyunk, de több fellépőnk – köztük Majka is – jelezte, hogy a rendezvény helyszíne egyedi és megismételhetetlen. Hiszen ilyenkor két napig teljes szélességben lezárjuk a város legforgalmasabb utcáját, hogy azon a helyiek és a Siklósra érkezők ünnepelhessenek.

Egy lüktető, hömpölygő fesztiválutcává válik ilyenkor a belvárosunk – részletezte Riegl Gábor, polgármester.

Helyi együttesek, gyermekprogramok is helyet kapnak a Siklósi Városnapon

– Úgy építettük fel a két napot, hogy helyi szervezetek is előtérbe kerüljenek. A vegyeskar, a fúvószenekar, a gyermekprogramok mind helyi szereplők bevonásával kerül megrendezésre. Mellettük pedig húzónevek is lesznek. Pénteken Sipos F. Tamás és Szikora Róbert, szombaton pedig Kozsó, valamint a Don’t Stop The Queen után Majka lép színpadra – mondta a polgármester.

Apropó: idén ünneplik a város 47. születésnapját

– 1977 április 1-én Siklóst várossá avatták. Mi pedig igyekszünk méltó módon megünnepelni ezt évről évre – hangsúlyozta Riegl Gábor. Siklós polgármestere hozzátette: az évek alatt a Siklósi Városnapok felnőtt arra szintre, amire a környező települések rendezvényei.

A Siklósi Városnapok indítja be a fesztiválszezont

– A napi szinten 4-5 ezer embert megmozgató, teljesen ingyenes rendezvény a nyári nagy rendezvények felvezetője, ahova szívesen érkeznek az országosan is ismert előadók – mondta Riegl Gábor.

Mindenkinek ingyenes a rendezvény!

– Fontosnak tartottuk, hogy a város születésnapján mindenki együtt ünnepelhessen. Éppen ezért mind a helyiek, mind az ide érkező vendégek ingyen bulizhatnak. Nem kérünk senkitől belépőt ezekre a koncertekre.

Riegl Gábor szerint az elmúlt években a Siklósi Városnapok felkerült az országosan is jegyzett programok közé, ezzel pedig új attrakcióval bővült a dél-baranyai település.

Részletes program:

Péntek

17.00 Tenkes Vegyeskar

17.30 Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar

18.30 Szabó család 

19.30 Sipos F. Tamás

20.30 Szikora Róbert és az R-GO

22.00 Dj. Tomi

Szombat:

15.00 Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar 

(40 perc)

16.00 M-Kovács Réka zenés interaktív 

gyerekműsor

17.00 Dolce Hegedűegyüttes

18.00 Kozsó

19.00 Don’t stop the Queen

20.30 Majka 

22.00 Dj. Pepe