Címlap Hírek Kelengyecsoma...

Kelengyecsomagot ajándékoztak egyedülálló pécsi anyukáknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyermeküket egyedül nevelő pécsi édesanyák vehettek át ajándékcsomagot szerdán a városházán.

A több mint 14 éve működő és 250 ezer családot számláló babamamatudakozo.hu-nak az elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult:

több mint 2 millió forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni.

A beérkezett adományokból babamama-csomagokat állítottak össze, amiket az ország nagyvárosaiban élő édesanyáknak adnak át. Debrecen, Miskolc, Eger és Hódmezővásárhely után szerdán Pécsett három olyan édesanya vehette át a csomagot, akiket kisgyermekükkel magukra hagytak.

Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy otthon nem várja apuka.

– Mi úgy gondoljuk, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemőjéről.  Szeretnénk az egyedül maradt édesanyákat bátorítani, hogy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban – mondta Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonos-ügyvezetője.  

Pécsen az Egyedülálló Szülők Klubjának első vidéki szervezeteként 2017-ben megalakult pécsi egyesület segítségével választották ki a leginkább rászorult, egyedülálló kisgyermekes anyukákat, akik a felajánlott egy-egy kelengyecsomagot átvehették.