Címlap Hírek Keresték a pé...

Keresték a pécsiek, pedig volt városi rendezvény augusztus 20-án!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több fórumon vitatták, sőt szerkesztőségünkbe is érkeztek tűzijátékkal, pécsi programokkal kapcsolatos kérdések. A helyzet az, hogy volt városi rendezvény, sőt még Péterffy Attila is beszélt, főként saját emlékeit idézte fel az ünneppel kapcsolatban. Az önkormányzati lap arról ír, hogy Pécs polgármestere visszaemlékezett arra, amikor

egyfajta „nyárzáró” esemény volt számára az ünnepnap, hiszen gyakran – a hűvös ősz beállta előtt – ilyenkor még kirándulni mentek a családdal. Majd később, iskolai tanulmányai során először az alkotmány és az új kenyér, majd később már az államalapítás ünnepének nevezték a mai nemzeti ünnepnapot.

írták.

Idén a Kodály Központ a központ

Ahogy arról korábban mi is írtunk, idén Pécs főterét öt napra a Balokányligetbe és a Kodály Központ előtti térre varázsolták. A kultúrkortyokkal csábító rendezvény, azaz

a Kodály Aperitif Pécs új fesztiválja.

Azaz idén tartották meg először, de nem utoljára. Az esemény honlapján arról írnak, hogy a szervezők szándéka szerint minden évben augusztus 20-a Kodály Aperitif középpontja is egyben.

És aki most programozna, azoknak összeszedtük:

Augusztus 21. 10:00-18:00 Balokányliget – MárkusZínház: Ludibundus játszótér – Vitézi csaták, szellemi tornák, királykoronázás felnőtteknek és gyerekeknek a Ludibundus játéktéren, amit a Balokányligetben találtok meg. Bővebben ITT.

Augusztus 21 és 22. 15:30-16:30 Csigaház Balokányliget – Félkomolyan a komolyzenéről – 3-8 éveseknek – ingyenes Szombaton és vasárnap interaktív, izgalmas zenés foglalkozás, ahol szabad mozogni, táncolni, kérdezni. Bővebben ITT.

Augusztus 21. 16:30 és 22. Babzsák Balokányliget– Egy zsák komolyzene – a legkisebbeknek – 3 éves korig – ingyenes Szombaton és vasárnap (10 órától) bölcsisekre, totyogókra és tipegőkre hangolt komolyzenei program. Bővebben ITT.

Augusztus 22. Balokányliget

  • 11:00 – Időmanó kalandjai
  • 16:00 – MárkusZínház: Az égig érő fa

Augusztus 21.: Köztársaság tér, Ispitaalja Napja

Íjászat, sólyom reptetés, sőt lovasbemutató is lesz a Köztársaság téren 10 órától. De megismerhetjük a helyszínt adó Ispitaalja történetét is.

FELNŐTTEKNEK:

Augusztus 21.

  • 18:30 Házbejárás a Kodály Központban – ingyenes
  • 20.00 Az Vagy Nekem – fizetős Felolvasóest szavakkal, csavart irodalommal, eredeti és átírt szövegekkel. Bővebben ITT.
  • 22.00 Vivat Bacchus  fizetős

Augusztus 22.

  • 20.00 Filmzenei csemegék – fizetős Forrest Gump, Jurassic Park, Star Wars és társai. Bővebben ITT!
  • 17:30 Pécs Hangjai – zenés témasétány – fizetős Max. 30 fő
  • 19:30- 20.00 Band of StreetS