Címlap Hírek KEZDŐDIK: Civ...

KEZDŐDIK: Civil környezetvédővel csap össze a pécsi polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas tárgyalás várható a Pécsi Törvényszéken, ahol Péterffy Attilának is meg kellett jelennie. Előző tárgyaláson nem vett részt, ezért beidézte a bírónő Pécs polgármesterét. Most az idézésnek eleget tett, ezért a tárgyaláson személyesen is előadhatja sérelmeit, valamint válaszolhat a Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) szóvivőjének, Vicze Csilla kérdéseire. 

Már tavaly decemberben elkezdődött, de érdemben nem haladt az a rágalmazási per, amit Péterffy Attila indított a CMM szóvivője ellen. A pécsi polgármester a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjétől

félmillió forintot kér.

Vicze Csilla ugyanis azt állította még tavaly, hogy Péterffy a Hőerőmű vezérigazgatójaként “durván  3.000.000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban.” A polgármester szerint ez nem igaz, a szervezet szerint viszont igen, és ezt bizonyítani is tudják – állítják.

Most kötelező volt a megjelenés

Decemberben nem jelent meg a saját tárgyalásán Péterffy Attila, mára azonban beidézték. A bírónő azért is kérte a polgármester személyes megjelenését, hogy előadja sérelmeit, illetve szemtől-szembe is válaszolhasson Vicze Csilla kérdéseire.

A tárgyalást nagy médiaérdeklődés követi!

Korábban írtuk:

“Péterffy Attila azért perelt be, amit ő maga mondott”

– mondta lapunknak Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője a decemberi tárgyalás előtt. Szerinte Péterffy a Hőerőmű cégvezetőjeként olyan prezentációkat készített, amelyekben világos a kivágott fák mennyisége.

Vicze Csilla interjúja:

Ezzel az indoklással nagy valószínűség szerint nem ért egyet Péterffy Attila, ezért is indította a pert

jó hírnevének megsértése miatt,

és kér 500 ezer forintot, és egy nyilvános közleményt, amiben bocsánatot kérnek tőle.