Kiegészítette a kormány “haláltáblázatát” Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina anyukája!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta, nyilvánosságra hozta a kormány, hányan haltak meg az oltások után itthon.

A táblázat azonban a laikusok számára is hiányosnak tűnt, azon nem szerepeltek fontos adatok, szempontok. Így nézett ki:

Most ezt egészítette ki Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztője a közösségi oldalán.

A tudós azt írta: sokan elküldték neki a kormány táblázatát, de azt kiegészítette “szükséges információval, amit sajnálatosan lehagytak róla, az elhunytak korára nem tudok semmilyen adatot, de egy ilyen közleményben azt is kötelező lett volna feltüntetni” – írta.

“Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember/100 000 Pfizer-beoltottból, akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek. A kínai vakcina esetén 2 hónap alatt halt meg 16 ember/100 000 beoltottból, akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ

– jelezte Karikó.

“Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100 000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt” – magyarázza Karikó Katalin.

Ezért szerinte így kellene kinéznie ennek a táblázatnak:

Tehát ugyan fontos adatok hiányoznak az eredeti, kormányzati táblázatról, amelyek miatt “tudományos” következtetéseket nem lehet levonni ebből, ugyanakkor

a végkövetkeztetés helyes lehet: az oltások működnek, segítenek, és velük legyőzhető a járvány.

A tudós posztja itt olvasható:

Előző sztori

Jó hír, hogy száz alá csökkent az új betegek száma Baranya megyében

Következő sztori

Vadorzókat fogtak Baranyában

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1