Címlap Hírek Kiemelten sik...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A három különböző képzési programban (FIT, KP, EP) több mint 250 kurzust és idegen nyelvi képzést szervezett a pécsi MCC, derül ki a lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményből.

A szakmai és közösségi programokon 200-nál is több diák vett részt az idei évben, és ez a szám 2024-ben a tervek szerint tovább növekszik majd. A diákok számos belföldi és külföldi programon, tanulmányi úton és szakmai eseményen vehettek részt, ezzel is bővítve ismereteiket.

A nyílt városi rendezvényekkel meghatározó tényező lett az MCC Pécsen, hiszen idén több mint 40 közéleti, tudományos és kulturális előadást és kerekasztal beszélgetést szerveztek, melyekre átlagosan több mint 60 vendég érkezett hétről hétre. Az előadók közel fele külföldi volt.

Az egyik legnagyobb sikert a pécsi pedagógus konferencia aratta, több mint 100 érdeklődővel. Az MCC célja, hogy a diákok tehetséggondozása mellett egyedülálló képzést és szakmai fórumot biztosítson az oktatási és nevelési szakembereknek is.

A pécsi Mathias Corvinus Collegium életében fontos történés, hogy a Nemzeti Kaszinó revitalizációja megkapta az építési engedélyt. Jelenleg a kiviteli tervek véglegesítése zajlik, jövő év elején kiírásra kerülhet az építési közbeszerzés. Az MCC úgy számol, hogy 2026 őszén már megnyithatja a tanévet a felújított egykori fegyveres erők klubjában.