Címlap Hírek Komoly károka...

Komoly károkat okoz a viharos szél, fákat, oszlopokat dönt ki

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokfelé okoz problémát az országban a viharos szél, Budapesten fákat és oszlopokat döntött ki. A katasztrófavédelem egységeit rövid időn belül több mint ötven helyre riasztották. Pécsre szerencsére nem jutott a „jóból”.

Elérte hazánkat a beharangozott viharos erejű szél, ami komoly problémákat okoz. A fővárosban sok dolga van a katasztrófavédelem egységeinek, kidőlt fákhoz, oszlopokhoz riasztják őket, és házak tetőszerkezetét is megrongálta a szél.

A vasúti közlekedésben is vannak fennakadások. A Mávinform közleménye szerint letörött egy, a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó vonat áramszedője Nagykőrös állomásnál, megrongálódott a felsővezeték is, emiatt késnek a vonatok a szegedi vonalon. Az utasok elszállításához pótlóbuszt rendeltek. Az Ercsi–Dunai Finomító–Százhalombatta közötti vonalszakaszon a viharos szél miatt zárlat keletkezett a vasúti felsővezetékben, így a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vonalon meghosszabbodhat a vonatok menetideje. Zirc és Bakonyszentlászló között egy fa dőlt a vasúti pályára, a vonatközlekedés nem lehetséges.

A közúti közlekedésben is gondot okoz a viharos szél. Az Útinform tájékoztatása szerint a szél sokfelé viszi a homokot, ezért több helyen csökkenhet a látótávolság (többek között az M6-os autópályán Százhalombatta térségében), és letöredezett faágakra is lehet számítani az utakon.

A vasárnapi vihar eddigi legmagasabb értékét egyébként a János-hegyen mérték. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint negyed tíz környékén 127 km/órás szél tombolt!

Kiemelt kép: MTI