Címlap Baranya LEGFRISSEBB: ...

LEGFRISSEBB: „Nyitva kell tartani az iskolákat, kórházakat, szociális intézményeket”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mivel a magyar állam a fenntartó, ezért a magyar államnak kell fenntartani az intézményeket akkor is, ha a fenntartással kapcsolatos költségek megnövekedtek - hangsúlyozta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden újságírói kérdésre azt válaszolta (27:30 perctől hallható):

egyelőre nincs kormánydöntés, de a kórházakat, szociális intézményeket minden körülmények között nyitva kell tartani – mondta Gulyás Gergely.

Magyar államnak kell fenntartani az iskolákat, kórházakat

Előzetes becslései vannak a kormánynak. Az a becslés, ami múlt hét szerdán helyes volt, azóta bekövetkezett gázárnövekedésre tekintettel 25-30 százalékos megemelhető.

Múlt héten 50-60 milliárd forint többletköltségre becsülte a Belügyminisztérium az iskolák fűtésének. De ez olyan mértékben és hektikusan változik, ahogy az elmúlt évtizedekbe soha! – mondta Gulyás Gergely.

Jelenleg 16 ezer tanár hiányzik a közoktatásból, ami a következő 5 évben 27 ezer fővel nőhet?

– kérdezte egy újságíró. Arra a kérdésre, milyen intézkedéssel szeretnének ezen változtatni, Gulyás Gergely válasza az volt, nincs 16 ezres hiány a közoktatásban. A nyugdíjas tanárokkal is számolnak, akik ha szeretnének továbbra is taníthatnak úgy, hogy közben kapják a nyugdíjukat is.

Nincs még döntés a közintézmények fűtéséről

Gulyás kérdésre elmondta, a kormány eddig nem hozott döntést arról, hogy a közintézményeket hány fokig lehet felfűteni. 

A TELJES KORMÁNYINFO ITT NÉZHETŐ VISSZA: