Címlap Hírek „Legyen...

„Legyen minden ablak alatt egy fa a pécsi belvárosban!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Király utcát zöldítenék, de a belvárosi házak előtt is fákat ültetnének, hogy elviselhetőbb legyen a forróság a pécsi belvárosban - mondta Marsalkó Péter, fotóművész azon a kiállításmegnyitón, ahol a zöld várossal kapcsolatos gyermekrajzokat állítottak ki. Az Árkádban egy hétig látható a kiállítás.

Öt iskolából érkeztek rajzok az Ökováros-Ökorégió Alapítvány által szervezett pályázatra, aminek a témája a zöld város, zöld iskola volt.

– A gyerekek azt rajzolták le, ahogyan a környezetüket látják, illetve ahogyan elképzelnek egy zöldebb várost – mondta Kővári János. Az Összefpgás Pécsért Egyesület elnöke hozzátette: több mint 10 éve szerveznek programokat az iskolákban, ez idő alatt mintegy 10 ezer gyermek figyelmét hívták fel a környezettudatosabb életre.

– Szeretnénk tevékenységünket folytatni és bízunk benne, hogy támogat minket a város is. Sajnos, hogy mostanában nem azt a figyelmet kaptuk, mint korábban. Bár magunkra hagytak mindent, töretlen lelkesedéssel folytatjuk munkánkat és képviselői keretemből támogatom is az iskolákat – tette hozzá.

Marsalkó Péter szerint több fa kell a Király utcába

– Itt élek a belvárosban, pontosan látom, hogy mekkora szükség lenne a zöld felületre itt. Pécs lelke lenne, ha több fa lenne és a fásítással ezt el tudnánk érni. A Széchenyi tér felújítása után sem kaptunk akkora zöld felületet, mint amire szükségünk van. Legyen mindenki ablaka előtt egy fa, legyen lelke a belvárosnak – mondta Marsalkó Péter fotóművész, aki szintén kiállította képeit.

Az Árkádban a kiállítás egy hétig látható a Bajcsy-Zsilinszky út felöli bejáratnál.