Címlap Hírek Lezárja a 202...

Lezárja a 2020. januárban indított 3 éves munkaidőkeretet a Körber

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A foglalkoztatási stabilitás megőrzése érdekében 2020. január elsejével hároméves munkaidőkeretet vezetett be a Körber Hungária Gépgyártó Kft. a Vasas Szakszervezettel egyetértésben.

2019-re olyan mértékben esett vissza a megrendelés-állomány, hogy a vállalat vezetése úgy látta, a 3 éves munkaidőkerettel őrizhetőek meg hosszú távon a munkahelyek a vállalatnál, az akkor több évre előrevetített piaci bizonytalanságoknak
köszönhetően.

A 2021-es év második felére a megrendelés-állomány a portfólióbővítés hatására előbb visszaállt, mint az előzetesen kalkulált három év, így az ügyvezetés az érdekképviseletekkel egyetértésben a 36 hónapos munkaidőkeretet 21 hónap után, szeptember 30-ával lezárta, és október elsejével

a vállalat visszatért a már évek óta megszokott és sikeresen működő 12 havi munkaidőkerethez.

A munkaidőkeretben eddig összegyűlt plusz órák és a ki nem adott pihenőnapok az októberi munkabérrel maradéktalanul kifizetésre kerülnek a munkavállalók részére. Az esetlegesen összegyűlt mínusz órákat a Körber Hungária mindenkinél jóváírja, azok nem kerülnek az egyenleg lezárásánál levonásra.