Címlap Hírek Magyar Péter ...

Magyar Péter kitette a hangfelvételt, amin Varga Judit arról beszél, hogy Rogánék belenyúlhattak a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiba

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy ígérte, kedden reggel Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyről korábban azt mondta, „le kell mondania az egész kormánynak”. Hétfőn már nem ezt mondta.

A kicsit kevesebb, mint két perces

felvételen csaknem többet beszél, mint Varga Judit,

és érezhető, hogy próbálja rávezetni volt feleségét arra, hogy miket mondjon ki, kvázi: mit szeretne hallani. Ez nem véletlen, hétfőn ugyanis maga beszélt arról, hogy eltervezte, hogy hangfelvételt készít.


A felvételen az vehető ki, hogy Magyar kérdéseire Varga Judit azt mondta, hogy

Rogán Antalék egy nőn keresztül kihúzathattak bizonyos részleteket a korrupciós ügy nyomozati irataiból, de az nem világos, hogy az eredeti, vagy csak a sajtónak kijuttatott szövegből-e, hiába kérdez rá erre Magyar Péter. Az igazságügyi miniszter arról is beszél, hogy Schadl Györgyöt azért nem tudták megmenteni, mert Polt Péter nem ura a helyzetnek az ügyészségen, vagyis ezzel arra utal, hogy az ügyészség független.

Varga kimondja azt is, hogy jóval az előtt figyelmeztethették Völner Pál államtitkárt, hogy 2021 decemberében őt is meggyanúsították volna az ügyben, de nem állt le, nem hagyta abba.

Varga Judit: ezzel zsarolt egy éve, Magyar Péter hazudik és manipulál

Varga Judit részletes közleményt jelentetett meg közösségi oldalán kedden délelőtt. Ebben azt írja „ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.
Az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Nézem ezt a kegyetlen arcot, hallgatom ezt a kimért hangot a tegnap esti interjuban és kiráz a hideg. Hazudik és manipulál. Gyomorforgató. Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem. Korábban is terrorizált és még mindig nem hagyta abba. És folytatja a játszmáit. Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?”

Varga szerint „mikor Péter látta, hogy az álságos bocsánatkérésekkel, kézzel írott nagyszerű fogadalmakkal már semmire sem megy, akkor elkezdett fenyegetőzni.

Ennek a felvételnek is ez a kontextusa. Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan.

Ezzel még bőven nincs vége a szövegnek, a teljes írást itt lehet elolvasni:



Gulyás Gergely: Kipukkadt a lufi, Hadházy szerint Varga Juditot csőbe húzta Magyar Péter

Megszólalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is Magyar hangfelvételével kapcsolatban.

Azt írta:

„Sok hűhó semmiért Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!”

Hadházy Ákos is kommentálta a felvételt. Szerinte „Korábban több felvételről és miniszterEK beszélgetéséről volt szó. Ehelyett egy, Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk. Vagyis vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka) vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja”.