Címlap Hírek Már pályázhat...

Már pályázható a Holcim Közösségi Érték program következő pályázati ciklusa

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Holcim Magyarország Kft. idén ősszel 11. alkalommal hirdeti meg Közösségi Érték Program (röviden: KÉP) pályázatát, azzal a céllal, hogy ösztönözze és támogassa a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya melletti települések helyi, lakossági együttműködését előmozdító, hosszú távon fenntartható projektjeinek megvalósítását.

KÉP a helyi közösségek fejlesztéséért és támogatásáért

A Holcim elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. Ezért is hirdeti meg a Holcim Magyarország Kft. 2018 óta minden évben Közösségi Érték Programját (röviden: KÉP), amelynek keretén belül fenntartható, fejlesztő célú közösségi, helyi közösségek igényeire alapuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő programokat támogat az alábbi területeken: 

• oktatás, képességfejlesztés, 

• egészségmegőrzés, 

• környezetvédelem, klímavédelem, 

• helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése, 

• egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések. 

A pályázat sikerét bizonyítja egyrészt az eddigi 10 pályázati ciklus során, a mintegy 40 millió forint hozzájárulással, 18 településen megvalósított több, mint 130 projekt, másrészről az idén októberben elnyert „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díj. A szakmai zsűri a „Mindenki társadalma” kategória II. helyezett pályázataként a program társadalmi hatásának jelentőségét ismerte el.

Pályázati támogatás a helyi közösségek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek), KKV-k és szociális szövetkezetek, valamint nonprofit KKV-k jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek: nem folytatnak politikai tevékenységet és amelyek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. (A pontos településlista a Holcim weboldalán érhető el.)

A mostani pályázati időszakban 2024. január 12-ig várják a pályázatokat. A támogatott projekteket 2024. január 1. és július 31. között kell majd megvalósítani. A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg. 

„A Holcim Közösségi Érték Program keretében olyan közösségépítő projekteket támogatunk, amelyek előre mutatóak, környezettudatos és hosszú távon fenntartható értékeket képviselnek. A korábbi díjazott pályaművek között – a teljesség igénye nélkül – hozzájárultunk egy több, mint 30 fajjal büszkélkedő gyógynövénykert létrehozásához Szentlőrincen, a közösség összetartozását szimbolizáló harang felújításához Tarcsapusztán, közösségi programoknak is helyt adó, korszerű, iskolai barkács terem kialakításához Bükkösdön. Ezek a projektek rámutatnak arra, mekkora erő van a közösségekben és mennyire fontos, hogy lehetőséget kapjanak a jövőnk formálásában. Büszkék vagyunk rá, hogy a támogatásokkal hozzájárulhattunk a megvalósításukhoz. Bízunk benne, hogy idén is hasonlóan színvonalas pályaművek érkeznek majd a felhívásunkra.” – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

 A részletes pályázati kiírást, valamint a korábban megvalósított pályaműveket megtekintheti a www.holcim.hu weboldalon.

(X)