Címlap Hírek Meggyilkoltak...

Meggyilkoltak egy 32 éves magyar anyát és lányát Bécsben

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves férfit. A férfi a nő élettársa, és szökésben van – közölte a bécsi rendőrség szombaton.

A nőre és lányára még csütörtök délután bukkantak rá bécsi otthonukban.

A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget, jelezve; vélhetően megfojtották őket. A rendőrség bűncselekményként kezeli az esetet, a nyomozás folyamatban van.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe.

Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A hatóságok gyanúsítottként kezelik a nő 49 éves tunéziai élettársát, aki a gyilkosság előestéjén a családnál járt. A kisfiúk elmondták, hogy mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. Jelenleg körözik. Irina Steirer, a rendőrség szóvivője megjegyezte, hogy az osztrák médiában korábban megjelent hírekkel ellentétben a tunéziai férfi nem büntetett előéletű. Az indítékról egyelőre semmit sem tudni – tette hozzá a szóvivő.