Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas kannákkal járnak át a pécsiek is tankolni a horvát benzinkutakhoz, elsősorban Alsómihojlácra, ami mindössze 39 km-re van Pécstől. Egy 50 literes tanknál 7 ezer forintot spórolhatunk!

133 forint, ennyivel lehet most olcsóbban tankolni Horvátországban. Talán soha nem volt még ekkora különbség a magyar és a horvát üzemanyagárak között mint most. Megnéztük, mi a helyzet a legközelebbi horvát benzinkútnál, ami mindössze 39 kilométerre van Pécstől.

Konkrétan megszállták a magyar rendszámú autók az alsómihojláci benzinkutat, ahol ottjártunkkor csak magyarok tankoltak. Hasonló a helyzet a többi határátkelő közelében lévő kutaknál, Pélmonostoron, Verőcén, és Muracsánynál is.

A helyiek kiszolgálásához szokott alsómihojláci négy kútoszlop már hetek óta szinte megállás nélkül dolgozik, reggel hattól este tízig folyamatosan jönnek a határ túloldaláról a magyarok. A benzinkutasok ennek ellenére vidámak, kedvesek és előzékenyek.

A magyar autósok elsősorban a környékről érkeznek, a drávamenti falvakból, Sellyéről, Harkányból és Siklósról és sokan Pécsről is.

Itt egyelőre nincs limit, akár az egész autót tele lehet pakolni benzines kannákkal, azért sem szólnak.

A magyarok nemcsak a benzinkutak életét pezsdítik fel

A kisváros két boltját is megrohanták, szombat délután ott is minden tele volt magyarokkal, akik annak ellenére vásároltak be, hogy itt minden drágább, mint Magyarországon.