Címlap Hírek Megszúrtak há...

Megszúrtak három rendőrt Újbudán, egyikük a kórházban életét vesztette

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

Budapest, 2023. január 13. Bûnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház elõtt 2023. január 13-án virradóan. Három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Mihádák Zoltán

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a Kossuth Rádióban

– Rendőrünk elvesztése miatti sokkhatás miatt talán később kell az esetről beszélni – mondta a Kossuth Rádió riporterének kérdésére péntek reggel. Megráz és megrendít minket egy ilyen eset – tette hozzá a miniszterelnök.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán