Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rangadót játszott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata Pécsett, s a Szekszárd elleni derbin végre hasonlított a hangulat a régi szép idők nagy meccsein tapasztaltakra! A szurkolók pedig addig űzték, hajtották a lányokat, amíg ki nem csikarták a győzelmet! Pécsi szempontból kifogástalan szombat volt ez, mert férfi vonalon nyert az NKA Pécs és a PVSK-Veolia is.

Nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzést vívott egymással az NKA Universitas PEAC és az Atomerőmű KSC Szekszárd, a derbi nagyon jó reklámja volt a női kosárlabdának: aki ott volt most Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, ki fog jönni a következő meccsre is (kivéve persze a szekszárdi drukkereket)! Óriási csata zajlott a pályán, amely során hol az egyik, hol a másik csapat érezhette magát nyeregben. A második és harmadik negyedben a házigazdák kétszer is jelentős előnybe kerültek (34-22, ill. 53-40), de elég volt néhány percnyi rövidzárlat ahhoz, hogy a szekszárdiak felzárkózzanak.

Az utolsó negyednek 53-54-es állásról rugaszkodtak neki a csapatok, s ekkor már érezni lehetett, hogy egy kosár dönt. A szurkolók varázslatos hangulatot teremtettek, mindkét oldal óriási elánnal drukkolt, s bizony régen láttunk már olyat, hogy a több száz pécsi egy emberként buzdítja a lányokat. Ez pedig hatott! A fej-fej melletti küzdelmet végül egy középtávoli döntötte el, amely Kiss Virág nevéhez fűződött: úgy dobta be 20 másodperccel a vége előtt, ahogy egy válogatott centernek illik. A hátralévő időt már kivédekezte a PEAC, amely így ragyogó győzelmet aratott!

Jovan Gorec: – Szeretnék gratulálni a Szekszárdnak, nagyon jó meccset játszottunk! Kitűnő csapat nagyszerű edzővel, mindig nagy élvezet ilyen ellenfelekkel megküzdeni. Az érdem ezúttal kétségkívül a játékosoké, akik okosan kosárlabdáztak. Tudtuk, hogy miben vagyunk jók, és mi az, ami nem megy, az előbbit forszíroztuk, ami döntő volt. Játékosaim vállalták a felelősséget, bátrak voltak, ez vezetett a győzelemhez.

Kiss Virág: – Először is óriási gratuláció a csapatnak, hiszen hatalmasat küzdöttünk! Nehéz napok vannak mögöttünk, nem tudtunk úgy edzeni, ahogy szerettünk volna, voltak rosszabb periódusaink, de kijöttünk belőlük, és ennyi ember előtt megnyertük ezt a mérkőzést egy euroligás csapat ellen. Márpedig ez hatalmas dolog!

NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd 67-65 (16-18, 21-12, 16-24, 14-11)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 10. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 800 néző. NKA Universitas PEAC: Laczkó 6/6, Wentzel 9/6, Calhoun 9/3, Burdick 9, Kiss V. 16. Csere: Katanic 7/3, Selcova 3/3, Simon Zs. 5/3, Sanchez 3/3. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Az NKA Pécs férfi kosarasai idegenben, Nagykőrösön szerezték meg szezonbeli tizenegyedik győzelmüket. Ez a mérkőzés nem volt különösebben izgalmas, hiszen Ivica Mavrenski tanítványai végig kézben tartották a bajnokit, a folyamatosan növelték előnyüket, és nagy különbséggel, 95-70-re nyertek.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Tudtuk, hogy kellemetlen hazai pályával rendelkező csapathoz érkezünk, így nehéz mérkőzésre készültünk. Így is lett, s bár a meccs nagy részében koncentráltan és jól játszottunk, azért voltak problémáink. Igazán jól csak a harmadik negyedben kaptuk el a ritmust, azután pedig már nem is engedtük ki a kezünkből az irányítást. Gratulálok a Nagykőrösnek, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra!

Nagykőrös–NKA Pécs 70-95 (20-25, 18-27, 14-23, 18-20)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 12. forduló. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 10/3, Kovács P. 21/12, Kollár 16/6, Meleg G. 16/3, Djordjevics 15. Csere: Lados 3/3, Benke 7/3, Scherer 3/3, Rátvay 2, Kazy, Herger 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

A PVSK-Veolia férfi kosarasai is begyűjtötték a győzelmet szombat délután. Juhász Olivér együttese nagyon megszórta az Óbudai Kaszásokat, jócskán száz pont felett zártak Hortiék.

Juhász Olivér: – Örülök a kötelező hazai győzelem megszerzésének, de a helyén kezeljük. Láttam olyan dolgokat, amiket jó iránynak, előrelépésnek értékelek. Az Óbudának sok sikert kívánok a továbbiakban, és remélem, mielőbb teljes kerettel léphetnek majd pályára.

PVSK-Veolia–Óbudai Kaszások 112-54 (22-14, 32-16, 40-10, 18-14)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 12. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok, 150 néző. PVSK-Veolia: Halász, Harler 25/15, Molnár M. 9/3, Bíró O. 9/3, Horti 13. Csere: Németh A. 12/6, Tóth N. 12, Kocsis 12/3, Füzi 6, Bíró L. 5, Kalmár 6, Bor 3/3. Vezetőedző: Juhász Olivér.

A PVSK-Veolia hozta a kötelezőt, nagyon magabiztosan nyerte meg a hazai mérkőzését