Címlap Balhé Nem célzott a...

Nem célzott az ellenőrzés, de igaz! 30.000 forint bírság jár annak, aki jogtalanul behajt a Szigeti út lezárt területére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 23-án, csütörtök délután zárták le Pécs egyik legforgalmasabb útjának egy szakaszát a Szigeti úton. Azóta a rendőrök is figyelik a csomópontokat, ahol a mentősök, rendőrök és tűzoltók, taxisok valamint buszok útvonalát kell biztosítaniuk.

Nem célzott ellenőrzést hajtanak végre a rendőrök a Szigeti úton, de tény, ha jogsértést észlelnek a kollégáknak, akkor eljárnak az ügyben – hangsúlyozta a Pécs Aktuál kérdésére a Baranya Vármegyei Rendőrfő-kapitányság szóvivője. Popovics Dején elmondta:

Azért 30.000 forint a bírság összege, mert

egyszerre két behajtani tilos táblán is átmegy az, aki a Szigeti út lezárt szakaszára behajt. Így ez már közigazgatási bírság.

– A mentők, rendőrök, tűzoltók útját biztosítanunk kell, ha mindenki áthajtana egy idő után torlódás alakulna ki a lezárt területen. Így a rendőrök ellenőrzik a lezárt szakaszokat. Mint minden esetben, ha szolgálatban van egy rendőr és jogsértést tapasztal, akkor eljár az ügyben – tette hozzá a szóvivő.

A fent említett kivitelezési munkálatokkal párhuzamosan víziközműhálózat-fejlesztés zajlik a városban, amely szintén lezárásokkal, forgalomkorlátozásokkal jár!

A teljes útzár – ami alól a buszok, taxik és gyalogosok mentesülnek – június 20-ig tart és 600 méter kerékpárút/sáv építés miatt vezették be

Közelben kórház, mentőállomás és sok iskola

A lezárt terület lokációja miatt sem mindegy, hogy a következő hónapokban, mennyire és milyen rend alakul ki a Szigeti úton és környékén. Pécs egyik legforgalmasabb egyetemvárosi szakaszán június 20-ig dolgoznak majd a munkások egy új kerékpárúton.

Az iskolák szülei sem értenek sok mindent

Az érintett területen található közoktatási intézményekbe több ezer gyermeket visznek a szülők nap mint nap. Sokan az intézmény vezetőségétől kaptak értesítést a korlátozásoktól.

– Mi a lezárások előtt pár nappal tudtuk meg, hogy felborul majd a reggelünk és délutánunk. Mivel mi is nagy kerékpárosok vagyunk, belátjuk, hogy valamit valamiért alapon, ezt el kell viselni. Csak azt nem értjük, hogy miért nem lehetett ezt nyári szünetre időzíteni, amikor éppenséggel az egyetem és a legtöbb iskola már üres – magyarázta az egyik szülő.

A lezárásról itt írtunk bővebben: