Címlap Hírek Nem gyerekrab...

Nem gyerekrablási kísérlet volt Pécsett: nagykorú lányt zaklatott egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„PÉCS VÁROSÁBAN TEGNAP 11.40-KOR, AZAZ FÉNYES NAPPAL, A KISLÁNYOM MEGTÁMADTÁK! BE AKARTA RÁNGATNI AZ AUTÓJÁBA EGY FÉRFI. SZERENCSÉRE ÉSZNÉL VOLT A LÁNYUNK, A RENDSZÁMOT IS MEGJEGYEZTE”

– posztolták ki a gyerek szülei kedden a közösségi oldalra, akik szerint a Kénes úton történt az eset.

Lapunk beszámolt a hírről, de felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy hivatalos információhoz jussunk, ugyanis a család eredetileg azt állította, nem tudtak feljelentést tenni, mert „a bűncslekemény nem történt meg”. Végül késő este arról számoltak be, hogy mégis csak tettek feljelentést.

Nagykorú lányt próbált fölszedni egy férfi

A rendőrség a Pécs Aktuálnak küldött válaszában azt írta, egy nagykorú nő kedden „délután folyamán arról tett feljelentést a Pécsi Rendőrkapitányságon, hogy tegnap, nem sokkal dél előtt egy ismeretlen férfi többször mellé állt az autójával, odaszólt neki, hogy ne kéresse magát, üljön be az autóba, és közben pénzt lobogtatott a kezében”.

A feljelentés felvételét követően a rendőrök megállapították, hogy a leírt esemény nem meríti ki a személyi szabadság megsértésének gyanúját, mert

nem elrabolni akarta a férfi a lányt.

„Tekintettel arra, hogy a férfi és a nő között bántalmazás, kényszer, fizikai kontaktus nem történt, az elmondottak alapján zaklatás bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, amellyel kapcsolatban a sértett meg is tette a magánindítványát – közölték lapunkkal.

A rendőrök a feljelentést követően zaklatás elkövetésének gyanúja miatt haladéktalanul elrendelték a nyomozást is – derült ki a rendőrség válaszából.

(Borítókép illusztráció / Forrás: Pexels)