Címlap Hírek Nem indult ba...

Nem indult barátságosan a nap, a Mecseken még picit havazott is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felhős, esős, szeles, szomorkás időre ébredtünk vasárnap Pécsett.

Reggeli napsütés helyett nagy szürkeségre ébredtünk vasárnap reggel. Nem túl barátságos az időjárás, 7-8 fok van, fúj a szél, napsütést pedig legfeljebb az ország más részein lehet élvezni.

A Mecseken olyannyira cudar az időjárás, hogy még némi hó is esett az éjszaka folyamán. A sípálya fehér – persze ne lelkesedjünk be túlzottan, a síléceket nem lehet használni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli órákig a déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősebben felhős vidékek, helyenként kisebb eső, néhol havas eső, a hegyekben esetleg hószállingózás előfordulhat, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól észak, északkelet felől érkezhetnek kisebb-nagyobb felhőtömbök, amelyekből kialakulhat zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható, késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.