Címlap Hírek Nem kezdődött...

Nem kezdődött jól az újév a taxis számára: rabul ejtette a sár, öt órát dekkolt az autójában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szilveszteri nagy pörgés, a várható sok kuncsaft és bevétel miatt a taxisok többsége dolgozik az év utolsó napján. Egyik baranyai kollégájuk pórul járt az éjszaka, úgy kellett kimenteni szorult helyzetéből – számára nem kezdődött jól 2022.

A nagykozári szőlőhegy környékére szólította a munka a pécsi taxist szilveszter éjjelén. Sajnos a visszaútja nem volt túl sikeres, a GPS ugyanis egy traktorok, munkagépek által használt földútra vezette, ahol aztán az autója beleragadt a sárba.

Szorult helyzetében riasztotta a katasztrófavédőket, ám sehogy sem akart megoldódni a probléma: a pécsi Volán Taxitól kapott információ szerint a tűzoltók például jelezték, hogy a sofőrt kimentik, de az autót nem cibálják ki a sárból. A pórul járt taxisnak azonban ez nem lett volna elfogadható megoldás, nem akarta otthagyni a járművet, így inkább az autójában dekkolt közel öt órán át, mire ismerősei révén sikerült felkutatnia valakit, aki végül egy terepjáróval kihúzta a slamasztikából.

A szilveszteri taxis sztoriknak természetesen se vége, se hossza, rengeteg vidám, és persze kismillió bosszankodásra okot adó dolog történik az év utolsó napján, a hatalmas bulizás közepette. Aki például elmesélte lapunknak a fenti esetet, kérdésünkre elmondta, hogy neki esze ágában sincs ilyenkor melózni. Rossz tapasztalata van ugyanis a szilveszterről.

„Bő tíz évvel ezelőtt Uránvárosba, a hétemeletesekhez hívtak. Éppen az iskola mellett mentem, amikor óriási csattanást hallottam. Éreztem, hogy valami történt az arcommal: amikor odanyúltam, láttam, hogy véres a kezem. A szélvédő betört, kész szerencse, hogy szemüveges vagyok, mert ez legalább megvédte a szememet az üvegdaraboktól. Mint kiderült, valaki jó magasról, valószínűleg a legfelső emeletről kidobott egy bontatlan pezsgősüveget, az landolt az autóm motorháztetőjén, elég nagy kárt okozva, betörve a szélvédőt is. Ha egy arra sétálóra dobja rá, az bizony ott halt volna meg” – mesélte lapunknak a taxis.

Amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész év, tartja a mondás. Kívánjuk hogy az éjszaka pórul járt taxis esetében ez ne váljon valóra!