Címlap Hírek Nem lesz kegy...

Nem lesz kegyes az időjárás: esős, borongós vasárnap várható

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szabadtéri programoknak sajnos lőttek ezen a vasárnapon, mert országszerte csapadékos időre van kilátás. Pécsett most is folyamatosan esik, beborított minket a szürkeség.

Sajnos semmi jóval nem kecsegtetnek a meteorológusok erre az adventi vasárnapra. Az egész országban esni fog, északon helyenként tartósabb havazás is várható, máshol eső, havas eső is hullhat, átmenetileg nyugaton, északnyugaton is hullhat kevés hó. Ha ez nem lenne elég, ráadásul élénk északias szél is lesz az előrejelzések szerint!

Nem lesz jobb kedvünk akkor sem, ha megnézzük az orvosmeteorológiát. Miután kettős fronthatás érvényesül, sokaknál fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre.

A vizes, esetleg havas, csúszós utakon az autósoknak is jobban kell figyelniük. Nem túl jók a látási viszonyok sem, reggel helyenként pára, később köd okozhat problémát.