Címlap Hírek Nincs kerted ...

Nincs kerted vagy nyaralód? Akár egy parkban is grillezhetnél, ha szeretnéd!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeszedtünk néhány olyan külföldi példát, amiket ha átvennének itthon is, boldogabb lenne az élet. Vagy mégsem? Grillsütők a parkokban!

Vandálbiztos grillsütőket használnak nyugaton

Nyugaton közösségi grillsütőket használnak azok, akik nem tehetik meg otthon, hogy grillezzenek, de mégis nagyon vágynak a füstös húz ízére. Sok helyen alakítottak már ki ilyen placcokat, ahová csupán a faszenet és az elfogyasztani kívánt ételt, italt kell magaddal vinni.

A kiépített sütőkkel tudják „irányítani”, hogy hol süssenek az emberek

Persze nem túl életszagú, hogy bárhol egy városban tanyát verjünk és elővegyük a kosarat. Éppen ezért a legtöbb helyen kiépített és onnan el nem mozdítható, nagy társaságot kiszolgáló sütőhelyeket alakítottak ki.

Utánanéztünk, hogy mi a helyzet nálunk!

A jelenlegi a tűzgyújtási tilalom ellenére nem tilos a grillezés magán- és belterületen. Ez vonatkozik a közterületi grillezésre is.

Pécsett nem szabályozzák, de csak Malomvölgyben van ilyen hely!

„A közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet nem szabályozza külön a közterületi grillezésre vonatkozó lehetőséget” – közölte kérdésünkre a Biokom. Vagyis ha kedvünk támadna, akkor nyugodtan elindulhatunk egy grillsütővel egy parkba, és szervezhetünk egy baráti grillpartit. Az már más kérdés, hogy milyen szemmel néznének ránk az arra sétálók? És vajon, mi magyarok össze is szednénk magunk után a szemetet?

A Mecsekre már más szabályzás vonatkozik, most ott tilos a főzőcske.

„A Mecseki és Malomvölgyi Parkerdők területén vannak kijelölt tűzrakóhelyek, csakis ezeknél engedélyezett a tűzrakás – vagy mellettük a grillsütő használata – akkor, ha nincsen érvényben országosan elrendelt tűzgyújtási tilalom” – tette hozzá a Biokom.