Címlap Sport Ők voltak a &...

Ők voltak a „rejtélyes” fáklyás futók Pécsett! Egy nemes célért mozogtak több 100 km-t

Erre a rendezvényre nem volt igaz: NAGYOBB A FÜSTJE, MINT A LÁNGJA! A napokban egy EGY VILÁGOT "ÖSSZEFOGÓ" AKCIÓ ZAJLOTT PÉCSETT. Mondjuk, miért futottak fáklyával a sport szerelmesei.

Békefutás zajlott, ami 21 ezer kilométer után érkezett Pécsre.

Röviden:

– 6 kontinens 150 országában zajlott a futás

– idén Magyarországon, azon belül Pécsett zárult az egész Földet megmozgató akció

  • – a fáklya március 6-án a Vatikánból indult útjára, miután megáldotta Ferenc pápa

Idén Magyarországon, azon belül Pécsett zárult az egész Földet megmozgató Békefutás. Az Amerikából indult – összetartozás érzését elősegítő – rendezvényhez 6 kontinens 150 országában több mint félmillió ember csatlakozott. Pécsett is több mint ezren várták a békét szimbolizáló lángot.

– Azt gondoljuk, hogy a Békefutás mindenképpen jó és összefogja az embereket és egy jó hírt, egy jó üzenetet közvetít mindenki felé – mondta Papp F. Ferenc, aki a FutaPécs SE tagjaival állt be a Széchenyi téren futni.

A békefutást 1987-ben Sri Chimnoy indította útjára New Yorkból azzal a céllal, hogy egyesítse a nemzetek, sportklubok, iskolák között a barátság, összetartozás érzését. 

– A futás 6 kontinens 150 országában zajlik, pontos adat nincs, csak saccolni tudjuk, körülbelül 5-600 százezer gyerek fut velünk minden évben. Az elmúlt 4 napban csak Magyarországon több mint 4 ezer gyereket mozgattunk meg – mondta Oláh Endre, a Nemzetközi Békefutó Csapat magyar koordinátora.


Magyarországra kedden érkezett a fáklya és 311 km-t tett meg itthon. Idén Pécsett zárult a rendezvény.