Címlap Hírek Pécsen autózo...

Pécsen autózol? Három hétig csak KELETRŐL közelíthető meg a Verseny utca

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha tehetjük, pattanjunk bringára vagy gyalogoljunk! Ha csak az autó jöhet szóba, akkor számoljunk egy 2-3 kilométeres kerülővel - feltéve, ha a nyugati oldalról érkeznénk a Verseny utcába. 

Külön videókat készít és honlapot indított a Biokom a helyiek számára azért, hogy tudják, mi hol van lezárva Pécsett. Az biztos, hogy idén tavasszal belehúztak, márciustól szeptemberig 17 helyen volt, van és lesz feltúrás – kisebb-nagyobb megszakításokkal. Jelen pillanatban 6 lezárást számoltunk össze. Nagyon igyekszünk tartani a tempót, ezért hozzuk is a mai legfrissebbet!

LEZÁRTÁK A VÁROS SPORTTELEPEIHEZ vezető utca egyik végét,

a Verseny utca gyakorlatilag csak keletről közelíthető meg. Ezzel a megoldással az autósoknak 2-3 kilométeres kerülőt kell tenniük ahhoz, hogy a sportpályához eljussanak – feltéve, ha a város nyugati oldaláról érkeznének!

A Verseny utca április 24-től május 12-ig lesz zsákutca

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha valaki a Verseny utcai sporttelepek egyikére – PVSK pályák, PSN Zrt. tornacsarnoka vagy a Várkői Ferenc Diák- és Szabadidősport-központba – akarna eljutni a Siklósi úti felüljáróról, akkor az bizony NEM LEHETSÉGES! Csak egy kertvárosi-, illetve városi kerülővel. A csúcsforgalomban 16 és 17 óra között nem is ajánljuk ezeket a lehetőségeket!

mutatjuk, mit zártak le:

FIGYELEM! Nemcsak zsákutca, de még a forgalmi rend is változik!

Fokozott óvatosságra kérnek mindenkit, mivel az útlezárás időszakára a forgalmi rend azzal is megváltozik, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla a Megyeri útról áthelyeződik a Közraktár utcába, így az útkereszteződésbe való behaladás előtt a Közraktár utca felől érkezőknek meg kell állni és elsőbbséget kell adni a keresztező Megyeri úton közlekedő járműveknek. Ebből az irányból csak a jobbra és balra kanyarodás a megengedett.

Ennek megfelelően az északról érkezők elsőbbséget élveznek. Ők egyenesen és jobbra kanyarodva haladhatnak tovább. A délről érkezők is elsőbbséget élveznek az útkereszteződésben a Közraktár utcából érkező járművekkel szemben, viszont a Megyeri út ezen szakaszának jobboldali sávjának lezárása miatt az egyenes irányú haladás is a balra kanyarodó sávból történik.

A korlátozások a gyalogos forgalmat annyiban érintik, hogy az útkereszteződésben a Megyeri út déli részén lévő gyalogos átkelőhely ideiglenesen megszűnik, viszont a lezárt területek járdáin a gyalogos közlekedés továbbra is engedélyezett.

A kerékpárral közlekedőket is kérik, hogy az ideiglenes forgalmi rend szerint közlekedjenek.

Ótemető utcában sem lehet könnyű a közlekedés

Az Ótemető utcában gázvezeték felújítási munkálatokba kezd az E.ON., ezért itt két hónapig lesz forgalomkorlátozás. A Biokom azzal nyugtatja az erre közlekedőket, hogy (szó szerint idézzük) „mindig csak rövid szakaszokat érintő munkákra kell számítani”.

De itt a térkép, amin látszik, min dolgoznak épp:

Szemléltető videó azoknak, akik autóba pattanás előtt a helyi útlezárásokról szóló hírekre kíváncsiak: