Címlap Hírek Péterffy Atti...

Péterffy Attila: Nekem csak a biodíszlet szerepét szánták

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rogán Antallal kísértette ki Orbán Viktor a pécsi polgármestert egy egyeztetésről - állítja a Péterffy, aki el is mesélte, hogy szerinte mi történt.

Péterffy Attila a Jelen hetilap legfrissebb számában részleteket árult el arról, milyen volt az „egyeztetés” a kormányfővel december 19-én. Ezen Péterffy úgy vett részt, mint a Megei Jogú Városok Szövetségének alelnöke és ő volt az egyetlen ellenzéki, aki jelen volt.

A találkozóról a szövetség elnöke, Szita Károly előző este szólt neki. Egyeztetést ígértek, de Péterffy szerint a miniszterelnök egyszerűen csak deklarálta, hogy a cégek  az iparűzési adó felét fizetik majd. Azt már korábban is állította Péterffy, hogy neki voltak javaslatai, de azok nem érdekelték a miniszterelnököt, ezt most is megismételte a lapnak. Majd a találkozó egy pontján Orbán Viktor állítólag megkérte kabinetfőnökét, Rogán Antalt, hogy kísérje ki Péterffyt. A fideszes polgármesterek viszont maradhattak. 

Világossá vált, hogy látszategyeztetésre hívtak, ahol nekem a biodíszlet szerepét szánták

– mondta a lapnak a pécsi polgármeter.