Címlap Hírek Plakátháború ...

Plakátháború Pécsett? Mindenki a másikét tépkedi, rongálja és pakolgatja!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akit esetleg nem köt le a politika vagy a könyökén jön ki a sok plakát, annak itt van némi "akció" a pécsi kampányban! Habkartonok vándorolnak a kuka mellé, törnek le az oszlopokról és ad hoc áthelyeződnek az éj leple alatt Pécsett. Összeszedtünk pár esetet - a teljesség igénye nélkül.

A Tiszta Kezek plakátjait levágták és újra visszatették, csak épp rossz helyre – megy is a bejelentés a Választási Bizottságnak

– Dupla munkát is hajlandók végezni azok, akik minket rossz színben akarnak feltűntetni. Egyrészt levagdosták, majd olyan helyre pakolták vissza a habkartonjainkat, ami egy másik versenytárs kartonját takarja. Ilyen eljáráshoz mi sosem folyamodnánk, de valaki úgy gondolja, ezzel becsaphatja a választóinkat. A Tiszta Kezek jelöltjeinek az üzenete az, hogy a verseny legyen tiszta – mondta Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek polgármesterjelöltje. Bognár hozzátette: kerületenként 20 plakátjuk van, amit saját pénzből, saját szabadidőben helyeztek ki. Örülnének, ha ott is maradnának választásokig, ha már ennyi energiájuk ráment, de nem vár csodát, tudja, hogy a választás előtti éjszakán sok landol még a kuka mellett. Bognárék megkérték a lakosságot, azonnal jelezzék nekik, ha látnak valamit.

A Fidesz plakátjainak egy része a földre került – a BIOKOM vezetőit tanúként hallgathatják meg az ügyben

  • – Ismeretlenek Pécs málomi városrészében eltávolították a villanyoszlopokról, majd el is tüntették Matheovits László képviselőjelöltünk választási plakátjait, Csizmadia Péter polgármesterjelöltünk plakátjait pedig megrongálták és különböző mellékutcákban szétdobálták – írta a közösségi oldalán Dr. Barkóczi Csaba. Az ispitaljai képviselőjelölt szerint az elkövetők nem egyszerű vandálok voltak, hanem előre eltervezetten, pontosan feltérképezve a kihelyezett habkartonok fekvését, megfelelő eszközparkkal és felszereltséggel dolgozva haladtak végig a területen. Barkóczi jelezte: jó minőségű kamerafelvétel is készült egy helyszínen, így kezdeményezni fogják a BIOKOM három vezetőjének tanúként történő meghallgatását, bízva abban, hogy információikkal hozzájárulhatnak a nyomozás további sikeres előrehaladásához.

Péterffy Attiláét és jelöltjét sem kímélték a Szövetkezet utcában

Május elején Péterffy Attila több száz kihelyezett plakátjai közük is megrongálták a Szövetkezet utcában kihelyezettet. A közösségi médiában kitett fotók alapján egy kartonról lehet szó. Bár eddig egyik párt sem nevezett meg senkit lehetséges „elkövetőnek”, eme rövid bejegyzés szerint a „sunyi fideszes vandalizmus nem ismer határokat”. Az alacsonyra került, letört plakátot természetesen gyorsan pótolták és jó magasra tették az incidens után.