Címlap Hírek Rossz hír: el...

Rossz hír: elmarad a Pécsi Szelet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az időjárás sajnos közbeszólt, a várható nagy széllökések, a jelentős csapadék és a beharangozott jég miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy elmarad a Pécsi Szelet.

Nagyon rossz időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére, nem csoda, hogy a Pécsi Szelet szervezői felelős döntést hoztak: nehéz szívvel, de lefújták a rendezvényt.

„Borzasztó nehéz ezt a döntést most meghozni, amikor minden előkészülettel végeztünk és tudjuk, hogy a résztvevő kollégáknak is rengeteg munkája, pénze, energiája áll a dologban, de sajnos ilyen körülmények között lehetetlen felelősen megrendezni az eseményt” – írják az esemény Facebook-oldalán.

Hozzátették: önmagában az esős idő csak bosszantó kellemetlenséggel járna, amiatt nem kényszerülnének a lemondásra, de ekkora szél, ennyi csapadék és nagyméretű jég esélye szó szerint életveszélyes helyzetet idézhet elő. A területen sok öreg, korhadt fa is található, amikről ekkora szél akkora részeket törhet le, amik életveszélyes sérüléseket is okozhatnak.

Baranya zamata, a Baranyai Gourmet Piknik tehát elmarad. Tényleg kár érte!