Segítség a karanténba került pécsi családoknak

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem maradnak magukra a járvány idején sem a rászoruló pécsiek: a hatósági járványügyi megfigyelés alá került, nehéz szociális helyzetben élők számára észlelő-jelző rendszert indít az önkormányzat. A területileg illetékes családsegítő és gyermekjóléti központok diszpécsereit városrészenként egy-egy telefonszámon hívhatják, amennyiben segítséget szeretnének kérni az ellátásukhoz - derül ki a Pécsi Önkormányzat közleményéből.

Az alábbi telefonszámokon vehetik igénybe a szolgáltatást:

  • +36 30/2106194 – Keleti városrész
  • +36 30/2107733 – Nyugati városrész
  • +36 30/2106182 – Kertváros
  • +36 30/2107650 – Belváros

A diszpécserek emellett maguk is megkeresik telefonon azokat a karanténba került családokat, akik a kormányhivatalnál a járványügyi megfigyelésükről szóló határozat kézhezvételénél jelezték, hogy segítségre szorulnak.

A családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat munkatársai információkkal segítik a karanténba kerülteket – akár a saját, akár gyermekük étkeztetésével kapcsolatos kérdésekben, akár a gyógyszerkiszállítást vállaló patikák elérhetőségének megadásával, vagy egyéb szociális ügyekben.

A PécsiMami egy hete indította el karanténjáratát, amiről mi is beszámoltunk:

Tartós élelmiszerek a karanténba került rászorulóknak

Ha a család ellátásáról a távolabbi rokonok, szomszédok, barátok nem tudnak gondoskodni, akkor az önkormányzat kérésére a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének munkatársai egy tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatnak el a karanténba kényszerült családnak, amiből biztosítani tudják ellátásukat a kötelező járványügyi megfigyelésük végéig.

Városi önkéntes központ a hatékony segítségnyújtásért

A pécsi önkormányzat megkezdte egy pécsi önkéntes központ kialakítását is. Ennek célja, hogy hatékonyan összefogja azokat, akik a járvány idején segítséget tudnak nyújtani az elesetteknek, és összegyűjtse a valós igényeket, ahol valóban szükség van a segítségre. Az önkéntes központ működését a tervek szerint a pécsi önkormányzat mellett a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete koordinálja. A helyi civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek a pandémia alatt az önkéntes központ felé tehetnek felajánlásokat, amelyek így biztosan azokhoz kerülnek, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre.”

– fogalmazta meg Fogarasi Gábor, a Közgyűlés Népjóléti és Sport Bizottságának elnöke.

Hirdetés
Előző sztori

BRÉKING! 9.00-11.00 védett idősáv lesz az időseknek

Következő sztori

Hat pécsi tanár fejébe vette, hogy mindenkit “leérettségiztet”

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1