Címlap Hírek SEGÍTSÜNK! Ot...

SEGÍTSÜNK! Otthont szeretne a beteg gyerekeken segítő Nevetnikék Alapítvány Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átszervezik a gyermekklinikát Pécsett, és megszűnik a Nyár utcai telephely - írta közösségi oldalán a Nevetnikék Alapítvány megálmodója, Kőműves Glória. Ez viszont nem akadály, hogy a kisbetegekkel foglalkozó önkéntesek továbbra is végezzék munkájukat, ebben az egyetem is segít majd - tette hozzá Decsi Tamás, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. 

Pár napja, több százan osztották meg a Nevetnikék Alapítvány azon posztját, amiben a Nyár utcai kórházrészleg bezárásáról írtak. Ebben arra is kitértek, hogy az önkéntesek játékkészítő műhelye, irodája is megszűnhet a közeljövőben.

Mint azt a klinika igazgatójától megtudtuk: jövő tavaszig biztos helyük van, de utána valóban költöznie kell a Nevetnikék Alapítványnak.

Ezért most ők kérnek segítséget!

Az alapítvány egy házat venne, ahová beköltözne.

– Vegyük jelnek, hogy pont most lett eladó a ház a József Attila úti kórházzal szemben. A ház, ami biztosítaná a közelségünket, amikor a játékokat kell karbantartani, a kincsesládát feltölteni, vagy az önkénteseknek beugrani a hangszerekért – írta Glória, aki kiemelte: ez a ház az önkénteseknek kell, hogy még sok interaktív mesefalat létrehozhassanak, még sok játékot elkészíthessenek, még sok bűvésztrükköt megtanulhassanak, amivel utána az ágyban fekvőket szórakoztatják.

Az egyetem is ott segít, ahol tud

– Régóta dolgozunk együtt az alapítvánnyal és nagyon jó az együttműködésünk. Tény, hogy az elmúlt években jól berendezkedtek a Nyár utcai épületbe, de lassan befejeződik a költözés és az utolsó osztály is elhagyja az intézményt, ezért az alapítványnak velünk együtt költöznie kell – mondta a Pécs Aktuálnak Decsi Tamás, klinikaigazgató.

– Már egyeztettünk is a Nevetnikék Alapítvánnyal, ahol jeleztük, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk őket. Ugyanakkor mi anyagilag jelen helyzetben nem tudunk hozzájárulni az új helyük kialakításához. Bízunk benne, hogy a közelben kinézett házat meg tudják vásárolni és tevékenységüket, valamint a játékkészítést is folytatni tudják – tette hozzá a klinika igazgatója.

SEGÍTENI, A NEVETNIKÉKRŐL BŐVEBBET OLVASNI ITT TUDTOK!

Kőműves Glória azt írta, találtak egy házat, ami pont a kórházzal szemben van. Ennek ára 27 millió forint, emellett hárommillióra kaptak ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására. Egy bank 24 millió forintnyi, akár kamatmentes hitelt ajánlott fel az alapítványnak, nekik csak 20% önrész kell.

Már csak legkevesebb 6 millió forintra lenne szükségük, hogy az önkéntesek birtokba vehessék a házat, és újra tudjanak dolgozni a beteg gyermekekért.

2008 óta céljuk a mosoly

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével.

(Fotó forrása: Nevetnikék Alapítvány)