Címlap Balhé Soron kívül m...

Soron kívül megoldja a patkányvészt az önkormányzat a Vince utcában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakók közölték, hogy nem hajlandóak elszállíttatni az épülettől a rágcsálókat odavonzó, általuk felhalmozott szemetet!

Még a fákról is patkányok lógnak a pécsi belvárosban – írtuk meg hétfőn. Annyira elszaporodtak a belvárosban a patkányok, hogy van, ahol már a fáról eszik a gyümölcsöt. A Vince utca egyik társas házában nem tudnak mit kezdeni a rágcsálókkal, amelyek a szomszédos elhanyagolt, részben önkormányzati ingatlanban vertek tanyát.

Cikkünk megjelenése után megtudtuk, hétfő reggel – a pécsi városvezetés kezdeményezésére – az illetékes szakemberek

a helyszínen felmérték a helyzetet és keresték a bérlőket, akiket csak telefonon értek el.

Miután a lakók közölték, hogy nem hajlandóak elszállíttatni az épülettől a rágcsálókat odavonzó, általuk felhalmozott szemetet, az önkormányzat azonnal cselekedett: árajánlatot kértek rágcsálóirtásra és a hulladék konténerben történő elszállítására, mely meg is érkezett, így csupán napok kérdése, hogy az ügy megoldódjon

– közölte az önkormányzat kiadványán keresztül.

— Ugyan az önkormányzatnak csupán 39 százalékos tulajdonjoga van, mégis

lépéseket tettünk azért, hogy hamar megoldás szülessen. Sajnos egyébként nem ez az első ilyen eset. Tavaly is érkezett hasonló bejelentés a szóban forgó helyszínnel kapcsolatban. Ahogy most is, akkor is többszörösen felszólítottuk a lakókat arra, hogy kötelességüknek megfelelően gondoskodjanak a saját szemetük kezelésről, de mindhiába

– mondta el Decsi János, a Pécsi Ellátó Központ igazgatója.