Címlap Hírek Spekulációk s...

Spekulációk szerint az iskolák és a teraszok nyithatnak először húsvét után

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Lehetséges, hogy 2,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok, 3 milliónál pedig már a szállodák is - állítja az Index.hu

Az Index úgy tudja, hogy az operatív törzs a korlátozások fokozatos feloldásával számol az újranyitást illetően. Illetve elsősorban – a szakemberek tanácsára – nem a napi halálozások száma, hanem a beoltottak száma lesz a mérvadó.

Emellett ma délelőtt Dömötör Csaba elmondta, hogy a nemzeti konzultáció eredményeit figyelembe fogja venni a kormány az újranyitási terv elkészítése során.

Az átoltottság a kulcs

Orbán Viktor miniszterelnök már péntek reggel utalt arra, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése lesz az első fontos határkő az enyhítések ütemezésében. Úgy tudjuk, a kormány azzal számol, hogy a húsvétot követő hét végére elérhető ez a szám.

Index.hu

Ez csupán következtetés

Miután elértük az átoltottsági szintet, az Index úgy véli, hogy az iskolai oktatás fog először újraindulni, amit a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai fognak követni. A lap következtetése szerint ez a dátum április 19-e környékére esik, de fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem egy kőbe vésett dátum.

Amit biztosan tudunk, hogy legalább még egy hétig a jelenlegi szigorítások maradnak. Orbán Viktor a pénteki beszédében elmondta, hogy az iskolák az elsők között lehetnek a nyitás során, viszont ez majd az oltások számától és a nemzeti konzultáció eredményeitől fog függeni.

Az emberek támogatják a nyitást

Az éttermek és szállodák nyitása ügyében a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos.