Címlap Baranya Szeretnék, ho...

Szeretnék, hogy Pécs legyen az idei nyár slágere, de új ötletek nemigen vannak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újrahúzta az önkormányzat a Pécs NYITVA kampányt, és újracsomagolták a régi pécsi programokat is. Nagy kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Pécsre vonzzák a turistákat. A Pécs NYITVA 2.0 ernyőkampányának (igen, ez a neve!) sajtótájékoztatóján voltunk. 

Sok pécsi és Pécs környéki civil szervezet, intézmény, önkormányzat, turisztikai szereplő fogott össze, hogy 2021-ben a pécsiek és a belföldi turisták számára vonzó célpont legyen a megyeszékhely – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón. – A pécsi turizmust szeretnénk fellendíteni és ehhez hozzájárul a Pécs Nyitva 2.0 kampány. Szeretnénk, hogy

a turizmus jövedelmi ággá nője ki magát Pécsett, mert ezzel amellett, hogy a pécsi polgárok jólétét tudjuk segíteni, a turisztikai szereplők jövőképét tudjuk megalapozni

– magyarázta a polgármester.

Ezt követően a sajtótájékoztatón felsoroltak – a teljesség igénye nélkül – olyan programokat, mint például az 54. Mecsek Rallye, a nyárra áttolódó Made in Pécs Fesztivál, és az évek óta sikeresen futó Szamárfül Fesztivál. De bővebben EZEN AZ OLDALON lehet kutakodni.

A felsorolásból úgy tűnt, forradalmian új programok nincsenek, azaz nem lesznek Pécsett, de a régieket át- vagy újracsomagolták, átfazonírozták; talán bízva abban, hogy ez majd az újdonság erejével hat.

Mindezt pedig berendezték egyetlen honlap alá.

Mivel viszont Pécs hosszú évek óta számos izgalmas és szerteágazó kulturális eseménnyel, programmal büszkélkedhet; és nyaranta az egyik legpezsgőbb és barátságosabb hazai nagyváros, talán ez is elég lesz.

Meg kell szólítani a helyieket

A cirka 40 perces sajtótájékoztató utolsó felszólalója Teleky Zoltán volt. A Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke kiemelte:

– A legfontosabb, hogy a helyi lakosokat is meg kell szólítani!

Gyertek ki, jöjjenek ki! Mert nagyon megváltoztak a szokások, félnek zárt térben az emberek. A teraszok idézőjelben jól működnek, de nem mondhatjuk, hogy ott állunk, ahol tavaly ilyenkor; most sokkal gyengébb a forgalom, a látogatottság

– magyarázta a szakember, aki szerint

ez a nyár erre fog rámenni!

Legfőképp a helyieket kell megmozgatni, mert sokan nem tudják, milyen csodákat rejt a városunk – közölte az ismert séf, aki

üzent is:

– Legyünk még inkább vendégszeretők, adjunk egy picivel többet, kedvességből! – kérte, mert akkor menni fog.

Összefogtak egymással!

Aki kíváncsi az egész sajtótájékoztatóra, alább megnézheti: