Címlap Baleset Szülinapját ü...

Szülinapját ünnepelte Patrik, pár órával később már az életéért küzdött a 16 éves pécsi fiú

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Önfeledt bulinak indult, végül rémalommá vált Zsilli Patrik 16. születésnapja. A pécsi tini egy kisebb medencébe ugrott volna egy hasast, de olyan szerencsétlenül érkezett, hogy mind a négy végtagja lebénult. Nem adja fel!

Nagy volt a baj, lebegett a víz tetején a fiú

– Arra emlékszem, hogy hason lebegtem a víz tetején és mindenem zsibbadt. A lábam nem mozgott, a kezemet kicsit meg tudtam emelni – emlékszik vissza az egy évvel ezelőtti születésnapjára Patrik.

„Felhívtak, hogy ne izguljak, semmi probléma”

Patrik édesanyja, Gabriella minden percet pontosan fel tud idézni. Először azt mondták neki a telefonban, minden rendben. De pár órával később már fia éltéért imádkozott.

Patrik a baleset előtt fotózott és sportolt is

– Patrik kicsit zsibbad, de ne izguljak! Nincs semmi probléma – mondták a telefonban, majd kiderült, hogy Patrik egyáltalán nem érzi a lábát, majd érkezett a mentő a születésnaposhoz.

„Mondtam az orvosnak, várjon az altatással, hadd vessek egy keresztet”

Patrikot miután kórházba szállították, azonnal műtőbe is tolták.

– Annyit kértem az orvostól, hogy mielőtt elaltat, hadd vessek egy keresztet – vallotta be Patrik.

A mélyen vallásos család pillanatok alatt összeomlott, de nem adják fel!

„Olyan jó volt az életünk, hogy hisszük, ezt is azért kaptuk, hogy megoldjuk”

A szülőket a legrosszabbra készítették fel, akik ezután nehezen tudták felfogni mi is történik velük. – Kimentünk a Rét utcára, és a fűbe rogyva zokogtunk – mondta az édesanya.

„Örüljünk, hogy nem a temetését kell szerveznünk!”

mondták a rokonok Gabriellának, aki ezután mindent átértékelt.

– Nem gondolhattunk arra, hogy Jézusom, mi történt Patrikkal. Csak arra gondolhattunk, mi az, ami nem történt – mondta az édesanyja, aki szerint ez tartja ma is a lelket a családban.

Lábra fogok állni és sétálni fogok!

Patrikkal pontosan egy éve történt a baleset, de a mai napig mélyen hisz benne, hogy talpra fog állni, és sétálni is fog. Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy az érző idegek nem sérültek, érzése végig megmaradt. Ez az a szalmaszál, amibe lehet kapaszkodni.

– Pont a baleset előtt gondolkoztam azon, milyen jó az életem és milyen boldog vagyok. Erre tessék, megkaptam. Ez is egy kihívás, amin túl kell lendülni. És meg fogjuk oldani – vallja Patrik és a családja, akik most egy mozgatásterápiára is gyűjtenek.

Robotokkal mozgatnák Patrikot

Patrik orvosai is hisznek a fiú felépülésében

– Van egy rehabilitációs központ, ahol NASA-szintű robotokkal végzik a Patrik mozgatását. Ez segíthet neki. A kezelés körülbelül 5 millió forintba kerülne. Fiatal, fejlődésben lévő szervezet, képes a gyógyulásra – mondta az anya, aki szerint bár nem élnek rosszul, az ő kereteik is végesek.

ITT LEHET SEGÍTENI PATRIKNAK:

Karácsony Gabriella és Zsilli Szilárd

[email protected]

Szla szám : 11773315-02079778HU4111773315-02079778-00000000

BIC kód: OTPVHUHB Zsilli Patrik Szilárd

Megjegyzésbe: adomány