Címlap Hírek Tavasszal elő...

Tavasszal először kapott ki a PMFC, ismét győzött a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felemás hétvégén vannak túl az NB II-es baranyai labdarúgócsapatok. Amíg a pécsi fiúk elszenvedték első tavaszi vereségüket, a lőrinciek számára a hazai pálya ismét három pontot ért.

Nagyon jól kezdte a tavaszi szezont a PMFC labdarúgócsapata, amely az első három forduló során veretlen maradt: kétszer nyert, egyszer ikszelt. A negyedik körben Ajkára utaztak a piros-feketék, ahol az erőviszonyok alapján reális esélyük lehetett volna egy újabb győzelemre, de ezúttal nem termett számukra babér. A házigazdák Gaál Bálint révén az első félidő hajrájában vezetést szereztek, s bár a PMFC a folytatásban ment előre az egyenlítésért, most nem tudtak gólt szerezni.

A szentlőrinci csapat számára a legnagyobb ajándék az volt 2022-re nézve, hogy visszakapta saját stadionját. Úgy tűnik, a hazai környezet, a szurkolók nagyon sokat segítenek Tamás Laciéknak: két héttel ezelőtt az ETO ellen 1-0-ra nyertek, most pedig a Békéscsabát verték 2-1-re. Ez utóbbi mérkőzés sem volt sétagalopp, nagyon meg kellett dolgozniuk a három pontért. A gól nélküli első félidőt követően hamar vezetést szereztek a házigazdák, ám a csabaiak nem adták fel, és a hajrához közelítve egyenlítettek. De csak pillanatokig örülhettek, mert újabb gólt kaptak, amivel kialakult a végeredmény.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a HR-Rent Kozármisleny továbbra is őrzi veretlenségét, ám az is igaz, hogy egyelőre nyeretlen is 2022-ben: ahogy a Cegléd ellen idegenben, úgy a Dunaújváros ellen otthon is 1-1-re végeztek a mislenyi fiúk, akik ötpontos előnnyel állnak a tabella élén.

Baranyai vonatkozású eredmények: Szentlőrinc–Békéscsaba 2-1 (g.: Szabó M. 50., Harsányi 72., ill. Lukács R. 71.), Ajka–PMFC 1-0 (g.: Gaál 37.), HR-Rent Kozármisleny–Dunaújváros 1-1 (g.: Szabó D. 19., ill. Jakab D. 54.).