Címlap Hírek Kisteherautók...

Kisteherautók és áruszállítók javítására is alkalmas karosszérialakatos és fényező üzemet nyitott meg Pécsett az AutóCity Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 700 millió forintból több mint 1300 négyzetméteres csarnokot épített az AutóCity Zrt. Pécsett. A versenyképesség növelése mellett a munkahelyek megtartása és annak bővítése volt a cél.

Háromszorossá nőtt a karosszéria és fényező kapacitása

Itt akár a legnagyobb méretű VW haszonjárműveket (Crafter) is tudják fényezni. Sőt, az alkatrészek fényezésére szolgáló fényező kabin is rendelkezésre áll. Emellett öt előkészítő állás és egy hatállásos, a legnagyobb méretű VW Crafter teherautók és áruszállítók emelésére is alkalmas karosszérialakatos műhely is található.

Diagnosztikai helyiség is van

A karosszérialakatos és fényező funkciók mellett egy diagnosztikai helyiséget is találunk a csarnokban, ami a legmodernebb vezetés-támogató és asszisztens rendszerek beállítására is alkalmas műszerezettséggel van ellátva. Ez szintén alkalmas a VW Crafter méretkategóriájú járművek fogadására is.

Mosó is található itt

Ezentúl egy „átmenős” vizsgasor és egy háromállásos, nagy teljesítményű emelővel és légcserével, illetve függönyözéssel ellátott mosó egység is kiszolgálja a komplexumban folyó tevékenységeket.

Egyedülálló a régióban

A létesítmény a jelenleg elérhető legmodernebb technikákkal és technológiákkal dolgozik, kizárólag ICI rendszerű, vizes-bázisú festékanyagokat használ. Felszereltsége, technikai színvonala és a javítható méretkategóriák tekintetében is egyedülálló a régióban. Teljes személyzettel 17 munkatársnak és családjaiknak biztosít megélhetést.

Az AutóCity Zrt. 1991. december 30-án alakult, javító-karbantartó tevékenységet 1992 szeptembere óta folytat a Pécs, Diósi út 1. alatti telephelyén. 1995 szeptembere óta Volkswagen márkakereskedés és márkaszerviz. Folyamatos fejlődésének köszönhetően 1994. májusában elkészülhetett az ügyfelek kiszolgálásához kulturált körülményeket teremtő autószalon és szervizépület, melyben, 2000-ben jelentős bővítés és fejlesztések valósultak meg.