Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mentők két órás küzdelme ellenére sem sikerült megmenteni annak a kisfiúnak az életét, aki egy születésnapi ünneplést követően lett rosszul. Sajtóinformációk szerint a fővárosi iskolába járó diáknak ételallergiája volt, a torta pedig mogyorót tartalmazott. Amikor a fiú rosszul lett, a tanárok a szülőket értesítették. A kisfiú állapota a családi autóban vált kritikussá, majd egy közeli benzinkúton életét vesztette a 7 éves gyermek. 

Hányni kezdett

A kisfiú a tortázás után azonnal rosszul lett, az iskola pedig értesítette a szülőket, akik autóba ültek. A Blikk azt írja, a gyereket az édesanyja a kezében vitte ki az iskolából, és el is indultak vele.

A mentő a benzinkúthoz érkezett

A szülők – miután a gyermek állapota kritikussá vált – kétségbeesve rohantak be egy benzinkútra, ahová pillanatok alatt megérkezett a segítség. Sajnos hiába. Két órás küzdelem ellenére a gyermek életét nem tudták megmenteni.

A rendőrség közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

Pécsett az ovikban tilos az édesség fogyasztása

Pécsett az önkormányzat által fenntartott óvodákban tilos a szülők által behozott édesség. Pár évvel ezelőtt két okból tiltották meg: az egyik, hogy a gyermekek egészséges étrendje ne boruljon meg, a másik pedig, hogy az összetevők miatt ehhez hasonló eset ne történhessen meg. Így az óvodákban gyümölcsből vagy aszalványokból készült kelyhekkel szoktak ünnepelni. Az iskolákban pedig a Covid miatt hanyagolták az elmúlt időszakban a szülinapozást.

FONTOS TUDNI!

Allergiás reakciót a legtöbb esetben a földimogyoró, diófélék, hal és tenger gyümölcsei; illetve gyermekeknél a tej-és tojásfehérjék és a szója okozhat.

Ha bekövetkezik a baj, azonnal mentőt kell hívni!

Kizárólag szakszerű segítség képes megelőzni az életveszélyes tünetek kialakulását. Amíg megérkezik a segítség, ne itassuk, vagy kínáljuk semmivel a beteget. Ne adjunk neki kalciumot sem, nem fog segíteni a duzzanat, viszketés csillapításában. Épp ellenkezőleg, hatására tovább csökken a beteg vérnyomása, így még rosszabb állapotba kerülhet.