Címlap Hírek Újabb 40 mill...

Újabb 40 millió forinttal támogatják a földrengésben megsérült Lyceum templom felújítását

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Év végére elkészülhet a pécsi Lyceum templom felújítása, amire kormányzati támogatás is érkezett. Méghozzá 40 millió forint, ami egyfajta sikertörténet – jelentette be Kővári János. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: itt nem állnak le, a vizesedés miatt további fejlesztéseket sürget a városvezetésnél.

Így nézett ki a földrengés után

A Király utcában található Lyceum templomot még tavaly zárták be. Mennyezete a horvátországi földrengést követően rongálódott meg. A templomban még az orgonálást is megtiltották, nehogy további darabok szakadjanak le a boltozatról.

Korábbi fotónk a templomból – Lyuk tátongott a boltozaton

– A hívek adományozásával, a biztosító által kifizetett összeggel sikerült megkezdeni a helyreállítási munkákat. Most viszont a kormány újabb 40 millió forintot adott, így a mennyezet és a szentély is teljes egészében megújulhat – mondta Kővári János, aki szerint már karácsonykor visszatérhetnek a hívek a templomba.

A vizesedést is meg kell oldani

– Pénteken megyek Ruzsa Csaba alpolgármesterhez egyeztetni. Többek közt a Király utcát sújtó vizesedésre is fel fogom hívni a figyelmet, hiszen az évek óta nem megoldott ebben a városrészben – tette hozzá a belváros önkormányzati képviselője.

Korábbi fotónk